Pavel Pinni je pred sezono ostal brez Mirana Burgiča in Valterja Birse. Foto: RTV SLO
Pavel Pinni je pred sezono ostal brez Mirana Burgiča in Valterja Birse. Foto: RTV SLO
Viljem De Brea: Pinniju so vrata vedno odprta
Viljem De Brea Foto: RTV SLO
Pinni odhaja iz Nove Gorice

V sporočilu za javnost, ki so ga poslali iz goriškega nogometnega kluba, je zapisano, da so pogodbo razdrli sporazumno. Pinnijev naslednik je Borivoje Lučić, nekdanji nogometaš Primorja, ki je z mladinci osvojil dva nslova prvaka. Pomočnik ostaja Florijan Debenjak.

"Izvršni odbor kluba je odločil tako, saj smo zadnje čase dosegali slabše rezultate, imeli tudi nekaj smole, tako da je prišel čas za razhod," je dejal 55-letni strokovnjak, ki je bil na klopi Hita Gorice pet let.

Pinni: Gorica je stabilen prvoligaš
"V petih letih smo ustvarili dobro ekipo, uveljavili nekaj mladih igralcev, osvojili tri državne naslove, enega pokalnega, prebili smo se v tretji predkrog lige prvakov, tako da lahko rečem, da sem s svojim delom v Gorici zadovoljen. Tudi klub je v tem času postal stabilen prvoligaš," je še dodal Pinni, ki najprej načrtuje nekaj počitka.

Predsednik hvali bivšega trenerja
Predsednik kluba Viljem De Brea je bil kljub razrdrtju pogodbe poln hvale na Pinnijev račun: "Resnično moram pohvaliti Pavla Pinnija. Veliko je naredil za klub in vrata so mu vedno odprta. Tudi odločitev izvršnega odbora je sprejel kot pravi profesionalec in samo čestitam mu lahko za vse to. Se je pa sam strinjal, da se morajo vpeljati določene spremembe, saj imamo nenazadnje kakovostno ekipo, ki pa se je znašla v krizi, tudi po zaslugi nepredvidljivih poškodb, ki jih je pri nosilcih ekipe enostavno preveč."

Zaostanek za Domžalami že 14 točk
Po 14 krogih državnega prvenstva je Hit Gorica šele na 5. mestu. Dosegla je le štiri zmage in za vodilnimi Domžalami zaostaja že za 14 točk. Državnim prvakom so v sredo v Gorici lekcijo dali še Mariborčani.

Pinni odhaja iz Nove Gorice