Gianluigi Buffon je prejemal številne pohvale po tekmi v Lyonu. V izjemni karieri je že sedemkrat osvojil
Gianluigi Buffon je prejemal številne pohvale po tekmi v Lyonu. V izjemni karieri je že sedemkrat osvojil "scudetto", dva naslova (2005 in 2006) pa so Juventusu odvzeli zaradi afere Calciopoli. Leta 2006 je bil z Italijo svetovni prvak, manjka pa mu zmaga v Ligi prvakov. Foto: EPA
Juan Cuadrado
Juan Cuadrado je le sedem minut po vstopu v igro dosegel odločilni zadetek. Foto: EPA
Hugo Lloris
Hugo Lloris je v 48. minuti mojstrsko posredoval pri strelu Javierja Hernandeza. Žoga je bila na golovi črti, a je ni prešla s celotnim obsegom. Foto: Reuters
Heung Min Son
Heung Min Son je lani poleti iz Bayerja prestopil k Tottenhamu. Ob vrnitvi v Leverkusen so mu navijači namenili glasne žvižge. Foto: Reuters

Pred dvema tednoma je naredil veliko napako na tekmi proti Španiji, ko je zapustil vrata in zgrešil žogo, Nolito pa je zatresel mrežo za vodstvo Španije. Nekateri ostri kritiki so že razmišljali, da je čas za kakšnega mladeniča v vratih azzurrov. Sploh čuvaj mreže Milana Gianluigi Donnarumma visoko kotira, februarja bo dopolnil 18 let.
Neverjetna obramba pri strelu Fekirja
Buffonov šov v Lyonu se je začel v 35. minuti, ko je odbil strel Alexandra Lacazetta z bele točke. Če vratar obrani strel z enajstih metrov, je to po navadi največja priložnost za tekmeca na tekmi, a tokrat niti slučajno ni bilo tako. V 50. minuti je Nabil Fekir prišel do strela iz obrata s 15 metrov, žoga je malce zadela Leonarda Boncuccija in spremenila smer, Buffon je že poletel, a je z roko v zraku odbil žogo prek vrat. Trener Francozov Bruno Genesio je že videl žogo v mreži ...
V 54. minuti je Mario Lemina prejel drugi rumeni karton in italijanski prvaki so ostali le z deseterico. Lyonov pritisk se je stopnjeval, v 71. minuti je po podaji iz prostega strela popolnoma neoviran s treh metrov z glavo poskusil Corentin Tolisso, a znova je bil Buffon nepremagljiv.

Cuadrado potrdil staro nogometno pravilo
Gostitelji so se le držali z glavo. Tudi navijači na tribunah so slutili, da bo sledila kazen. Juan Cuadrado, ki je v 69. minuti zamenjal Paula Dybalo, je na desni strani preigral Jeremyja Morela, pogledal proti sredini in močno sprožil. Vratar Anthony Lopes je pričakoval podajo pred vrata, zato ni pokril bližnje vratnice in žoga je končala v mreži.
Buffon: Ta tekma bo ostala zapisana v mojem srcu
"To je bil odličen večer za Juventus in seveda tudi zame. Ta tekma bo ostala zapisana v mojem srcu. Enajstmetrovke so vedno posebna stvar. Strelec mora narediti manjšo napako, potrebuješ pa tudi nekaj znanja in seveda tudi sreče. Že pred strelom Lazacetta sem imel pravi občutek," je bil zadovoljen Buffon, ki mu v bogati karieri manjka zmaga v Ligi prvakov.
Leta 2003 je s staro damo klonil v finalu na Old Traffordu proti Milanu po streljanju enajstmetrovk, junija lani v Berlinu pa je bila s 3:1 boljša Barcelona.
Zadetek z igralcem manj poseben dosežek
"Lyon je odigral odlično tekmo, mi pa smo se borili še bolj, ko smo ostali na igrišču le z deseterico. Zadetek z igralcem manj je res poseben dosežek. Res se mi ni zdelo primerno, ko so mediji kritizirali Buffona po napaki na reprezentančni tekmi. Vedno je bil ključen za naš uspeh, pravi vodja v garderobi. Gigi je najboljši vratar na svetu," je pohvale na račun Buffona delil Miralem Pjanić.
"To je bil eden izmed mojih lepših golov. Moram priznati, da sem imel tudi malce sreče. Zelo težko je zmagati na tekmi Lige prvakov v gosteh, če imaš igralca manj na zelenici. Juventus je velika družina. Ko smo ostali z deseterico, smo dokazali, da smo odlična ekipa. Želimo zmagati v tej skupini, ne smemo pa pozabiti tudi na prvenstvo," je štiri dni pred derbijem Serie A proti Milanu na San Siru poudaril Cuadrado.
V Sevilli se obeta boj za prvo mesto
Juventus in Sevilla imata v skupini H po sedem točk in si lahko že čez dva tedna zagotovita napredovanje v osmino finala, o prvem mestu pa bo zelo verjetno odločala tekma na stadionu Sanchez Pizjuan konec novembra, potem ko sta se moštvi razšli brez golov v Torinu.
Lloris ustavil vse poskuse Bayerja
Tudi na BayAreni je blestel vratar. Hugo Lloris je v drugem polčasu z nekaj sijajnimi posredovanji preprečil zmago Bayerja in ohranil mrežo Tottenhama nedotaknjeno. Na začetku drugega polčasa so izbranci Rogerja Schmidta silovito pritisnili. Javier Hernandez, Charles Aranguiz in Admir Mehmedi so najbolj zapretili, vedno pa je bil na pravem mestu Lloris.
Farmacevti so v skupini E na tretjem mestu s tremi remiji, čez dva tedna pa jih čaka gostovanje na Wembleyju. Kevin Kampl je bil razigran predvsem v drugem polčasu, ko je pripravil kar nekaj nevarnih akcij po levi strani. Že v soboto v Bremnu je bil razigran, a napadalci niso bili učinkoviti in Bayer je tudi v Bundesligi daleč od mest, ki jih vodstvo kluba zahteva ob koncu sezone.
"Ekipa Leverkusna ima veliko izkušenj v Ligi prvakov. To je bil res pravi boj, veliko teka, presing pa celem igrišču, visok ritem. V prvem polčasu smo imeli pobudo in več priložnosti, v drugem polčasu pa se je vse obrnilo in srečno smo odnesli točko. Pri strelu Hernandeza sem imel tudi srečo, saj žoge ni dobro zadel. Zelo sem zadovoljen s svojo igro, vsi pa se moramo še izboljšati čez dva tedna. Proti Monacu smo na Wembleyju razočarali navijače, in to se nam ne sme ponoviti na naslednji tekmi," je pojasnil Lloris.
Bender bi raje vzel tri točke s slabšo igro
"V Ligi prvakov smo odigrali tri dobre tekme, a se nismo nagradili s kakšno zmago. Precej raje imam tri točke s slabšo igro. Bolj zavzeto se preprosto ne da igrati," je bil malce potrt kapetan Bayerja Lars Bender.
Trener Tottenhama Mauricio Pochettino je dobro vedel, komu se mora zahvaliti za točko: "Lloris je rešil točko, z remijem smo lahko zelo srečni. Z igro sem bil seveda zadovoljen le v prvem polčasu."