Janez Aljančič v Ajdovščini ne bo igral. Foto: RTV SLO
Janez Aljančič v Ajdovščini ne bo igral. Foto: RTV SLO
Vlado Badžim
Koper se je že večkrat znal pobrati po slabih začetkih sezone. Foto: MMC RTV SLO

Vodilne tri ekipe na lestvici v tem krogu gostujejo, tako da se lahko vrstni red na vrhu premeša.

Sreda ob 16.00
PRIMORJE (8. na lestvici) - DOMŽALE (1. na lestvici)
Ajdovci se še niso povsem opomogli od poraza v severnoprimorskem derbiju, pa na vrata že trkajo dvakratni državni prvaki. Da bo mera polna, so Domžale nazadnje doživele dva huda poraza. V pokalu in tudi prvega v prvenstvu. Trenerja Primorja Pavla Pinnija čaka težka preizkušnja, kako sestaviti ekipo, ki naj bi izkoristila slabosti Domžal. Pri tem ima na voljo vse igralce, vrača se tudi Teinovič. Gostje bodo v Ajdovščino pripotovali brez Zeca, Aljančiča in Svibna. Vseeno imajo zasedbo, ki bi lahko domžalsko krivuljo forme spet obrnila navzgor. Toda za kaj takega bodo morali nogometaši pokazati več želje in odločnosti kot na prejšnjih dveh tekmah.

Sreda ob 16.00
LABOD DRAVA (4. na lestvici) - NAFTA (3. na lestvici)
Po odmevni zmagi nad Domžalami je najverjetneje kadrovskega eksperimentiranja pri Dravi konec. Trener Ljubinko Drulovič se je lahko na lastne oči prepričal, kdo so tisti, ki mu lahko na igrišču dajo največ. Bo pa moral najti zamenjavo za kaznovanega Ziliča. Zdaj prihaja na Ptuj še ena ekipa z vrha prvenstvene lestvice. Nafta je bila pozitivno presenečenje dosedanjega dela sezone, pa čeprav v gosteh niti približno ne igra tako dobro kot na domačem igrišču. Lendavčani so že na tekmi prejšnjega kola proti Rudarju pogrešali kaznovanega S. Jankoviča, ki tudi tokrat ne bo smel sejati nevarnosti pred nasprotnikovim golom. Manjkali bodo tudi Caban, Vinko in Vaš. Zdi se, da je tehtnica nagnjena rahlo na stran Drave.

Sreda ob 16.00
LUKA KOPER (9. na lestvici) - MARIBOR (2. na lestvici)
Sodeč po videnem v prvi četrtini prvenstva, bo tekma na Bonifiki najatraktivnejša v tem kolu. Oba nasprotnika namreč krasi izredno napadalno naravnana igra. Je pa ob tem treba dodati, da Mariborčani svoje priložnosti izkoristijo mnogo pogosteje kot Koprčani. Trenerju Vladu Badžimu povzroča največ skrbi sestava napada, toda tako je bilo tudi v prejšnjem kolu, pa so kanarčki, vseeno zmagali. Manjkali bodo Ipavec, Božičič in Šečič. Z zdravstvenimi težavami se deloma ukvarjajo tudi v taboru Maribora, ki je uspešno prestal težko preizkušnjo v Ljubljani in zdaj bi že moralo biti lažje. Vračajo se Pavlovič, Nilton in Lunder, zato trener Darko Milanič se že ozira po prvem mestu na lestvici.

Sreda ob 16.00
INTERBLOCK (10. na lestvici) - HIT GORICA (7. na lestvici)
Ljubljančani so imeli po porazu z Mariborom sila malo časa, da se poberejo. Spet so se znašli na dnu lestvice, je pa res, da slabše ne more biti. Poškodovan je Rodič, vprašljiva sta Gerič in Pregelj. Tekma z Gorico bi morala biti zanimiva, saj sta ekipi približno enakovredni. Interblockovi zvezdniki na trenutke že kažejo zametke tistega kar bi morali predstavljati, Gorica pa se prebija iz tekme v tekmo in se preprosto noče predati. Nekateri izkušeni igralci zdaj že kar dobro sodelujejo z mladimi fanti, ki jih krasi velika borbenost. Zasluge zato gredo predvsem brezkompromisnemu trenerju Primožu Glihi, ki bo v Ljubljani kljub številnim težavam poskušal doseči tri točke. V ekipo se vrača N. Kovačevič.

Sreda ob 18.00
RUDAR (5. na lestvici) - MIK CM CELJE (6. na lestvici)
Velenjčane čaka težko delo. Njihove vrste se redčijo iz kroga v krog. Poleg prvega strelca lige Junuzoviča je zdaj kaznovan še Jeseničnik. Če k temu dodamo še poškodovane Saviča, Sulejmanoviča in Kolsija je podoba moštva žalostna. Toda trener Marijan Pušnik ni človek, ki bi vnaprej obupaval. Če se bodo knapi bojevali, tako kot so se proti Nafti, je mogoče prav vse. Navsezadnje je v pokalu Rudar izločil prav Celjane. Ti se bodo zdaj seveda poskušali maščevati, poleg tega pa v ligi že sedem tekem zapored niso zmagali in trenerju Slaviši Stojanoviču zmanjkuje potrpljenja. Oslabljeni bodo tudi grofi, saj je kaznovan Gobec.

Urban Laurenčič