Nogometaši Olimpije so s sklonjenimi glavami zapuščali Stožice. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Nogometaši Olimpije so s sklonjenimi glavami zapuščali Stožice. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Mitja Zatkovič
Mitja Zatkovič je prvi zadel za Domžale v Stožicah. Foto: MMC RTV SLO
David Peršič
Trener Hita Gorice David Peršič se s svojimi varovanci ni oddolžil Interblocku za poraz na prvi tekmi. Foto: MMC RTV SLO
Vijoličasti znova nadigrali Nafto
Domžalčani povozili Olimpijo v Stožicah
Interblock z deseterico do polfinala

Domžale se tako veselijo uvrstitve v polfinale, zeleno-bele pa bo najbrž še dolgo bolela glava po pravem polomu na novem stadionu. Gostje so povedli že v 12. minuti, ko je Tadej Apatič z desne strani podal na prvo vratnico, Mitja Zatkovič pa je z glavo neubranljivo zadel daljši kot nemočnega Damirja Botonjiča. Varovanci Darka Birjukova so imeli tudi v nadaljevanju pobudo, kronali pa so jo v 47. minuti. Na domačo polovico igrišča je prodrl Jovan Vidovič in z lepo podajo našel Damirja Pekiča, ki je rutinirano še drugič premagal Botonjiča.
Po uri igre so Domžalčani udarili tretjič, s 14 metrov je zadel Mato Šimunovič. Le minuto pozneje je imel priložnost za znižanje izida Alen Vučkič, a je meril kakšen meter mimo vrat. Pet minut pred koncem je Zoran Zeljkovič s prostega strela stresel vratnico. Olimpiji tako ni uspelo doseči vsaj častnega zadetka, na drugi strani pa so Domžale v 94. minuti še povišale vodstvo. Po prekršku Botonjiča nad Zatkovičem je z 11 metrov mrežo zatresel Apatič.
Vijoličasti brez težav
Z enakim izidom je bil Maribor doma boljši od Nafte in je napredoval s skupnih 5:1. Marcos Tavares je že v 9. minuti napovedal, da presenečenja ne bo. Timotej Dodlek je z evrogolom s 30 metrov svoji ekipi že do odmora priskrbel varno prednost, v drugem delu pa sta jo še povišala Dalibor Volaš z bele točke in Aleš Mertelj. Mariborčani so imeli ves čas pobudo, zapravili so še nekaj priložnosti, medtem ko so gosti poskušali predvsem s streli od daleč, a ti niso obrodili sadov.
V Novi Gorici niso videli zadetkov
Interblock je, čeprav je od 16. minute igral z igralcem manj, v Novi Gorici ubranil dva zadetka prednosti s prve tekme. Edini drugoligaš med osmimi četrtfinalisti je prejšnji teden v Ljubljani Hit Gorico premagal s 4:2, na povratni tekmi pa sta se kluba razšla brez zadetkov. Pri gostih je bil že po četrt ure izključen Antonio Mlinar Delamea, a gostitelji številčne prednosti niso znali izkoristiti. Delamea je moral predčasno pod prho, ker je nepravilno ustavil Etiena Velikonjo, ki bi sam prodrl pred gol.
Novogoričani v prvem delu tako rekoč niso bili nevarni, v drugem pa so imeli nekaj priložnosti, dvakrat jim je veselje preprečil okvir vrat. Najprej v 68. minuti po strelu Gorana Galešića, nato pa je po nespretnem posredovanju v 87. minuti vratnico zadel še Matej Rapnik. Dve lepi priložnosti je imel tudi Velikonja, a je bil obakrat nenatančen. Po njegovi poti je šel še Enes Demirovič, tako da je mreža gostov, ki so izvedli nekaj obetavnih protinapadov, ostala nedotaknjena.
Luka Koper in Triglav Gorenjska bosta povratno srečanje odigrala prihodnjo sredo.
Pokal Hervis, četrtfinale, povratne tekme
Hit Gorica - INTERBLOCK 0:0 2:4
300 gledalcev
RK: Delamea 16./Interblock
Hit Gorica: Simčič, Širok (60./Zarifovič), Balažic, N. Mevlja, M. Mevlja, Demirovič, Galešić, Jogan, Kršič, Žigon (55./Arčon), Velikonja.
Interblock: Jug, Cankar, Mihelič, Delamea, Rapnik, Selimovič, Krljanovič, Fink, Vrhunc (62./Valenčič), Majcen (66./Podlogar), Čehič (29./Žitko).

Olimpija - DOMŽALE 0:4 (0:1) 2:0
600; Zatkovič 12., Pekič 47., Šimunovič 59., Apatič 94./11-m
Olimpija: Botonjič, Vučkič, Da Silva (59./Zeljkovič), Škerjanc, Rujovič (70./Smiljanič), Andželkovič, Bešič (54./Cimerotič), Omladič, Cvijanovič, Božič, Salkič.
Domžale: Vidmar, Brezovački, Knezović, Vidovič, Apatič, Teinović, Drevenšek, Šimunovič (62./Kosmač), Horvat (89./Seferovič), Zatkovič, Pekič (84./Topič).

MARIBOR - Nafta 4:0 (2:0) 1:1
1.000; Tavares 9., Dodlek 38., Volaš 52./11-m, Mertelj 70.
Maribor: Radan, Viler, Andželkovič, Cvijanovič (81./Plut), Rajčevič, Dodlek, Majer, Mertelj, Pavličić (68./Rep), Tavares (65./Berič), Volaš.
Nafta: Murko, Caban, Bečiri (46./Filipovič), Matjašec, Buzeti, Maruško, Vaš, Čeh, Vasiljev (70./Levačič), Dvorančič, Benko (46./Kokol).

Sreda, 3. novembra, ob 18.00:
LUKA KOPER - TRIGLAV GORENJSKA 0:1
V odebeljenem tisku so izidi prvih tekem.

Vijoličasti znova nadigrali Nafto
Domžalčani povozili Olimpijo v Stožicah
Interblock z deseterico do polfinala