Arsene Wenger in Alex Ferguson tokrat nista uporabljala težkih besed. Tokrat to ni bilo potrebno, saj je bila zmaga Manchester Uniteda čista kot solza. Foto: EPA
Arsene Wenger in Alex Ferguson tokrat nista uporabljala težkih besed. Tokrat to ni bilo potrebno, saj je bila zmaga Manchester Uniteda čista kot solza. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo, Rio Ferdinand
Cristiano Ronaldo je prikazal še eno vrhunsko predstavo. Foto: Reuters

Trener Arsenala je bil po veliki zmagi Manchester Uniteda (1:3) in izpadu iz Lige prvakov povsem poklapan: "V več kot 10 letih, odkar sem na klopi Arsenala, me je ta poraz najbolj prizadel. Navijači so pripravili sijajno vzdušje in bili pripravljeni na veliki obračun, potem pa tole ... Boli."

Manchester je bil neusmiljen
Upi topničarjev so bili pokopani že po 11 minutah, ko so Rdeči vragi z zadetki Parka in Cristiana Ronalda vodili z 2:0. "Manchester je bil neusmiljen do mojega neizkušenega moštva. V njihovi igri je 'umetnost ubijanja' in izkoriščanja vsake napake. Sploh nimamo občutka, da smo igrali v polfinalu Lige prvakov, saj smo izpadli že po 10 minutah. Nato nam je preostalo 80 minut igre proti moštvu, ki se izvrstno brani in čaka na protinapade. Tekma je bila končana, še preden se je začela. To je težko pogoltniti. Toliko časa smo se borili, da smo prišli do sem, potem pa tako razočaranje," je bil čustven Wenger.

Jim bo uspelo zadržati zvezdnike?
Izpad iz Lige prvakov pomeni, da bo Arsenal še četrto sezono zapored ostal brez lovorike. Dejstvo je, da Londončani vse bolj izgubljajo korak z Manchestrom, Chelseajem in Liverpoolom in da sicer izjemno obetavna ekipa mladeničev ne more narediti odločilnega koraka v primerjavi z bolj izkušenimi tekmeci. Navijači zdaj upajo, da bo vodstvu kluba uspelo zadržati Cesca Fabregasa, Robina van Persieja in Thea Walcotta, ki so tarča evropskih velikanov.

Fergusonove hvalnice Ronaldu
Strateg Manchestra Ferguson je spet "pihal na dušo" Ronaldu: "Niso ga znali ustaviti. Da, naša zvezna vrsta je igrala odlično, toda potrebovali smo nekoga, ki bi jim povzročal velike težave in Ronaldo v tej formi ... Kaj reči, bil je fantastičen."

Sočustvovanje z velikim nasprotnikom
Ferguson, ki je v letih velikega rivalstva neštetokrat besedno obračunaval z Wengerjem, je tokrat pokazal celo nekaj sočutja: "Vem, kako se počuti. Pred finalom v Barceloni leta 1999 so me kritizirali, da nismo osvojili Lige prvakov. Ko si v klubu toliko časa in delaš tako trdo kot on, si zaslužiš uspeh."

Ferguson daje prednost Chelseaju
Koga si želi v finalu? "Nobenega od teh dveh moštev. Morali bi zmagati brez boja," se je pošalil Ferguson in napovedal: "Barcelona ima težave z branilci. To bi znalo biti odločilno. Prednost dajem Chelseaju."

R. K.