Niko Kranjčar se je poškodoval v soboto na Wembleyju. Foto: EPA
Niko Kranjčar se je poškodoval v soboto na Wembleyju. Foto: EPA
Cesare Prandelli
Cesare Prandelli ima visoke cilje že na letošnjem SP-ju. Foto: EPA

Vezist novopečenega angleškega prvoligaša Queens Park Rangers si je na sobotni tekmi kvalifikacij za vstop v Premier ligo poškodoval stegensko mišico, okrevanje pa bo trajalo od štiri do šest tednov. Kranjčar je opravil zdravstveni pregled v Zagrebu.

"Ni dovolj časa za okrevanje. Selektor je zelo razočaran, saj ve, kako je, če moraš izpustiti SP," je dejal predstavnik za stike z javnostmi pri Hrvaški nogometni zvezi Tomislav Pacak.

Že pred Kranjčarjem sta s seznama selektorja Nika Kovača odpadla Ivo Iličević in Ivan Strinić.
Prandelli podaljšal pogodbo do 2016
Selektor italijanske nogometne reprezentance Cesare Prandelli bo na tem mestu ostal še dve sezoni.

"Zdaj ni čas za razpravljanje o podrobnostih. Pred nami je pomembnejši cilj," je bil o podaljšanju pogodbe redkobeseden 56-letni Prandelli na pripravljalnem taboru italijanske ekipe v Firencah. Dogovor o podaljšanju sodelovanja sta strani sklenili že marca, vendar so šele zdaj uskladili vse podrobnosti.

Prandelli bo tako vodil "azzurre" vsaj do EP-ja 2016 v Franciji. Vodenje izbrane vrste je 56-letni strateg prevzel leta 2010, na zadnjem evropskem prvenstvu pred dvema letoma pa je bila Italija pod njegovim vodstvom druga.

Italijani bodo do petka trenirali v Firencah, potem pa se bodo odpravili na prijateljsko tekmo z Irsko v London. Po tem dvoboju bo selektor skrčil seznam s 30 igralcev na dokončno 23-erico, ki bo nastopila v Braziliji. "Nisem se še določil. Počakajmo še teh nekaj treningov in na tekmo z Irsko. Nekaj pa je jasno: čaka nas trdo delo, da bo 23 fantov dobro pripravljenih," je še dejal Prandelli.