Domžale so na prvi tekmi prejšnji četrtek izgubile z 1:2. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Domžale so na prvi tekmi prejšnji četrtek izgubile z 1:2. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Darko Birjukov
Darko Birjukov poudarja, da ima njegova ekipa še veliko rezerv. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Nekdanji hrvaški reprezentant, ki je leta 2008 z Zenitom osvojil Pokal Uefa, ima težave z gležnjem. Odsotnost izkušenega branilca je gotovo oteževalna okoliščina za lani tretjeuvrščeno ekipo hrvaškega prvenstva. Split je prejšnji četrtek v Domžalah sicer slavil z 2:1 in ima pred povratnim srečanjem lepo prednost.

Po presenečenje, ne čudež
To bo odigrano na stadionu v Dugopolju, saj domači stadion Splita Park mladeži ne izpolnjuje meril Evropske nogometne zveze. Domžalčani na čelu s trenerjem Darkom Birjukovim se seveda ne predajajo: "Tako v nedeljo v Velenju (0:2) kot tudi velikokrat pred tem smo dokazali, da lahko na eni tekmi zabijemo dva gola ali več, zato še ni vse izgubljeno. Štiri ali pet nogometašev na prvem srečanju ni odigralo po svojih najboljših zmožnostih, zato imamo še veliko rezerv v igri. Imamo vse možnosti, da pripravimo presenečenje. Ponavljam, presenečenje, ne čudež."

Elsner: Čvrsto, agresivno in kombinatorno
Birjukov pravi, da se Domžale ne bodo naivno odprle že od samega začetka, ampak poskušale s potrpežljivo igro zlomiti tekmeca. Tudi Luka Elsner je optimist: "Na prvi tekmi nas je Split premagal z agresivnostjo, na katero mi nismo znali dovolj dobro odgovoriti. Če prvi zadetek dosežemo v prvem polčasu ali vsaj do 60. minute, potem bomo imeli veliko psihološko prednost, v vrste Dalmatincev pa se bosta naselila dvom in strah. Igrati bo treba čvrsteje in agresivneje v obrambi, v napadu pa bolj kombinatorno."

Ob že dalj časa odsotnih Roku Hanžiču, Blažu Brazovačkemu in Niku Cimpriču bo v Dugopolju manjkal še Darko Topić, ki je v Velenju obnovil poškodbo rame. Vprašljiv je tudi nastop Damirja Pekiča.

Katalinić: Ne bomo kalkulirali
Trener Splita Ivan Katalinić ne želi, da bi njegovi varovanci v tekmo krenili preračunljivo: "Ne bomo kalkulirali in ne bomo se branili, ker nas lahko takšen pristop pokoplje. Igrali bomo na zmago."

Glavni sodnik bo Nemec Deniz Aytekin. Televizijskega prenosa tekme ne bo, saj nobena hrvaška televizija ni pokazala zanimanja za njegovo pripravo.
Evropska liga, 2. predkrog, povratna tekma

Četrtek ob 20.30:
SPLIT (HRV) - DOMŽALE 2:1
V odebeljenem tisku je izid prve tekme.