Takole sta se za žogo na torkovem treningu pred tekmo z Villarrealom borila Thierry Henry in Francesc Fabregas, ki bo po zadnjih obvestilih nastopil. Foto: Reuters
Takole sta se za žogo na torkovem treningu pred tekmo z Villarrealom borila Thierry Henry in Francesc Fabregas, ki bo po zadnjih obvestilih nastopil. Foto: Reuters
Juan Roman Riquelme
Ideolog igre Villarreala Juan Riquelme se je na treningu preiskusil tudi kot vratar Foto: EPA

Španci so v tej sezoni že trikrat gostovali v Veliki Britaniji (Everton, Manchester United, Glasgow Rangers) in vselej ostali neporaženi. Tokrat v Londonu ne bo poškodovanih stebrov obrambe Gonzala Rodrigueza in Juana Manuela Pene ter kaznovanega čuvaja mreže Sebastiana Viere.

Arsenal bo zadnjo evropsko tekmo na Highburyju moral odigrati brez Sola Campbella (poškodba) in Joseja Antonia Reyesa (kartoni). Dolgo časa je bil vprašljiv nastop odkritja sezone Cesca Fabregasa, ki pa se mu je še pravočasno pozdravila poškodba stopala in bo nared za tekmo.

Henry: Mogoče je letos naša sezona
Thierry Henry, ki bo odločitev o svoji nadaljnji karieri sporočil še pred SP-jem v Nemčiji, pred tekmo meni: "Mogoče je letos, ko gremo postopno tekmo za tekmo, naša sezona. Nimamo dobrih izidov v prvenstvu, pa smo se znašli v polfinalu."

Ni pričakovati veliko golov
Za obe moštvi je to prvi nastop v polfinalu Lige prvakov. Favorit je Arsenal, ki je v osmini finala izločil Real Madrid, v četrtfinalu pa Juventus. Veliko zadetkov ni pričakovati. Arsenal ni prejel gola že več kot pol leta, tudi Španci so mojstri varovanja svoje mreže. Na poti do polfinala je Villarreal opravil z Glasgow Rangersi in Interjem.

Nosilci igre Villarreala počivali
Arsenal je v soboto v angleškem prvenstvu s precejšnjimi težavami zlomil odpor West Bromwicha (3:1), čeprav je trener Arsene Wenger na igrišče poslal najmočnejšo postavo. Villarreal je brez Juana Romana Riquelmeja, Diega Forlana in Juana Pabla Sorina v petek izgubil proti Barceloni (1:0) in ostal brez možnosti za prva štiri mesta, ki vodijo v Ligo prvakov.

Sreda ob 20.45:                        
ARSENAL                      VILLARREAL
---------- verjetni postavi: ----------
Lehmann               Barbosa          
Eboue                 Venta            
Toure                 Arzo             
Senderos              Alvarez          
Flamini               Arruabarrena     
Ljungberg             Sorin            
Hleb                  Senna            
Gilberto              Tacchinardi      
Fabregas              Riquelme         
Pires                 Jose Mari        
Henry                 Forlan           
---------------------------------------
                                       
Sodnik: Plautz (Avstrija)              

- Arsenal je ohranil nedotaknjeno mrežo na 9 od zadnjih 13 domačih tekmah v Ligi prvakov.

- Arsenal v LP ni prejel zadetka od 27. septembra (Ajax), niz dolg osem tekem.

- Arsenal prvič igra v polfinalu najelitnejšega klubskega tekmovanja. Pred tem je trikrat igral v finalu Pokala Pokalnih zmagovalcev in Pokala Uefa.

- Villarreal je izgubil le eno tekmo na zadnjih 12 gostovanjih v evropskih pokalih. 8 tekem se je končalo z remijem.

- Villarreal že četrtič v tej sezoni gostuje na Otoku. V kvalifikacijah so premagali Everton (2:1), nato pa v skupini remizirali z Manchester Unitedom (0:0) in v osmini finala z Glasgow Rangersi (2:2).

- Villarreal še ni izgubil proti Angležem v treh evropskih sezonah.