Mladen Andrič je že preteklost Hita Gorice, tudi Primožu Glihi pa se pošteno maje stolček. Foto: EPA
Mladen Andrič je že preteklost Hita Gorice, tudi Primožu Glihi pa se pošteno maje stolček. Foto: EPA
Domžalčani so še edino neporaženo moštvo državnega prvenstva. Bo tako tudi po gostovanju v Kopru? Foto: MMC RTV SLO
Zoran Pavlovič in Dalibor Volaš bosta skupaj s soigralci poskušala po skoraj dveh letih na kolena spraviti Primorje. Foto: MMC RTV SLO

Videlo se bo, katere ekipe bodo odmor dočakale mirno in v dobrem vzdušju ter kdo bo moral oddelati zelo resne male priprave, da bo v nadaljevanju boljši.

Petek ob 20.00:
HIT GORICA (9. na lestvici) : MIK CM CELJE (5. na lestvici)

Glavno vprašanje, ki se pred tem dvobojem zastavlja, je, kako se bo predstavila Gorica. Štirikratni slovenski prvak je v preteklem tednu izgubil predsednika in športnega direktorja. Ostal je trener Primož Gliha, ki bo v teh težkih razmerah poskušal poenotiti moštvo. To bo izredno težka naloga, saj zdaj že vsi vedo, da sta v slačilnici dva pola. Zdaj bomo videli, ali bo Gliha ostal zvest svojim načelom ali pa bo pod različnimi pritiski okoli sestave enajsterice moral vsaj malo popustiti. Jasno je le to, da bosta manjkala poškodovana Kršič in Škarabot. Celjani, ki bodo v mesto vrtnic prišli brez Urbanča in Marlona, želijo po štirih zaporednih prvenstvenih tekmah spet okusiti slast zmage.

Sobota ob 17.00:
KOPER (8. na lestvici) : DOMŽALE (1. na lestvici)

Zdravstveni karton koprskega prvoligaša se izboljšuje, s tem pa tudi vzdušje pred srečanjem z državnimi prvaki. Djukič se bo vrnil po poškodbi, Ipavec pa je v vse boljši formi. Ob tem so kanarčki v svoje vrste skorajda že pripeljali Bordona in Brulca, tako da se skrbi trenerja Vlada Badžima manjšajo. Odločilnega pomena bo, kako bo Koper zaigral v obrambi. Domžalčani namreč znajo izkoristiti vsako napako nasprotnika. Moštvo Roberta Pevnika je ujelo zmagoviti ritem. Igrajo napadalno, poleg tega pa na zadnjih štirih prvenstvenih obračunih niso prejeli niti zadetka. Pred tem kolom je ekipa iz Domžal sama na vrhu lestvice in tega vodstva ne želi izgubiti. Z izjemo poškodovanega vratarja Nemca bodo Domžale na Obalo prišle v polni zasedbi.

Sobota ob 20.00:
RUDAR (7. na lestvici) : LABOD DRAVA (4. na lestvici)

Trener Marijan Pušnik je po porazu v Ajdovščini v slačilnici Rudarja nekoliko "zaropotal" in zdaj se pričakuje odgovor nogometašev na igrišču. Knapi so najboljše predstave pokazali na domačem igrišču in zdaj vsi spet pričakujejo nov uspeh Rudarja na prvoligaški sceni. V goste prihaja Drava, ki v zadnjem obdobju preseneča z lepim nogometom in konec koncev tudi z rezultati. Ljubinko Drulovič je očitno na Ptuju igralcem znal vcepiti nekaj odločnosti, ki jo je sam kazal, ko je bil še aktiven nogometaš. Po zadnjih dobrih rezultatih bo preizkušnja v Velenju za Dravo zrelostni izpit, ki ga bo naredila le, če bo odnesla vse tri točke. Vloga favorita je namreč povsem jasna, a na velenjskem stadionu veljajo posebne zakonitosti.

Sobota ob 20.00:
MARIBOR (3. na lestvici) : PRIMORJE (6. na lestvici)

V Maribor se je med tednom tudi uradno vrnil napadalec Jelič. Zaradi številnih poškodb bo vijoličastim reprezentančni odmor prišel prav, a še prej morajo odigrati srečanje s Primorjem. Vratarja Pridigarja bo zaradi poškodbe zamenjal Ranilovič, poškodovan je tudi Čeh Kubica. Težave ima tudi Filekovič. Vse to povzroča težave trenerju Darku Milaniču, vendar je to vselej tudi priložnost za koga drugega, da se izkaže. Mariborčani se zavedajo, da je Primorje čvrsta ekipa, a o čem drugem kot o zmagi v Ljudskem vrtu ne razmišlja nihče. Ajdovci imajo za seboj serijo dobrih rezultatov, a tokrat bodo nastopili oslabljeni. Teinovič in Šaranovič sta kaznovana, Hadžič in Kalin pa sta poškodovana. Vseeno je trener Pavel Pinni pred tekmo optimist, poudarja pa, da bi bil zadovoljen že z remijem. Mariborčani so Primorje zadnjič premagali oktobra 2006.

Ponedeljek ob 17.00:
INTERBLOCK (10. na lestvici) : NAFTA (2. na lestvici)
O krizi Interblocka nima več smisla izgubljati besed. Zdaj jo je skupil še novi trener Alberto Bigon, ki zaradi zdravstvenih težav ni odpotoval na povratno tekmo kvalifikacij za nastop v pokalu UEFA s Hertho iz Berlina. Ljubljančani so izgubili z 1:0, z mislimi pa so gotovo že pri naslednjem prvenstvenem obračunu. Zaradi njihove poti v Nemčijo bodo z Nafto igrali šele v ponedeljek. Morda bo to prineslo uspeh ekipi Joca Pečečnika. Časa za pobiranje z dna lestvice je namreč vse manj. Bo pa premagati Nafto izredno težko. Lendavčani se borijo za sam vrh na lestvici in temu primerno je tudi njihova igra dobra. So uigrani in na igrišču delujejo eden za drugega. Imajo torej vse, kar Ljubljančanom manjka.

Urban Laurenčič