Bojan Jokič je eden najbolj standardnih in zanesljivih branilcev slovenske izbrane vrste. Foto: Reuters
Bojan Jokič je eden najbolj standardnih in zanesljivih branilcev slovenske izbrane vrste. Foto: Reuters
Jože Prelogar (Austria Kärnten)
Jože Prelogar in Austria Kärnten (točka in dva tesna poraza na treh tekmah pod Prelogarjevim vodstvom) si bosta v boju za obstanek pomagala s slovenskimi nogometaši. Foto: EPA

"Če bomo dobili ponudbo, ki bo zadovoljila tako naše želje kot pričakovanja nogometaša, lahko Jokič klub zapusti že v januarskem prestopnem roku,'' je za francoske medije povedal Alexandre Lacombe, predsednik Sochauxa, katerega član je nezadovoljni reprezentant Bojan Jokič. Bočni branilec z Gorenjskega je za "levčke" v jesenskem delu odigral le tri prvenstvene tekme in si na vsak način želi rednega igranja, s čimer bi se pripravil na svetovno prvenstvo v Južnoafriški republliki.

Elsner v obrambi, Biščan v napadu
Jože Prelogar kot trener celovške Austrie Kärnten išče okrepitve med slovenskimi igralci. Prvi bo zadnjeuvrščeni klub avstrijskega prvenstva okrepil kapetan Domžal Luka Elsner, blizu podpisa pa je tudi nekdanji napadalec Celja Dario Biščan. Koroški klub je po polovici prvenstva s 7 točkami zanesljivo na zadnjem mestu, za rešilnim devetim pa zaostaja za ogromnih 11 točk.

Rep še ne odhaja iz Celja
Vodstvo celjskega prvoligaša je medtem zanikalo pisanje nekaterih medijev, da se nadarjeni napadalec in kapetan Rajko Rep odpravlja k slovitemu Ajaxu. "Edina resnica je, da se številni klubi dejansko zanimajo zanj, vendar gre le za informativne pogovore, uradno pa na naš klub za Rajka Repa še ni prišla nobena konkretna ponudba," je tehnični vodja CM Celja Borut Arlič zanikal, da je mladinski reprezentant tik pred odhodom. Peterici odhodov iz "grofovskih" vrst se je pridružil še Boris Bjelkanovič, medtem ko so z hrvaškim napadalcem Domagojem Dusparo podaljšali sodelovanje do konca sezone.

Rozman zamenjava za vratarja "slonov"?
Nemški drugoligaš Greuther Fürth je vratarju ljubljanskega Interblocka Matjažu Rozmanu ponudil preizkus, ki pa ga je mladi čuvaj mreže zavrnil. Kljub vsemu se pogovori nadaljujejo, Nemci Ljubljančanu ponujajo mesto drugega vratarja, kar pa naj bi se že poleti spremenilo, saj je trenutni prvi vratar Stephan Loboue, reprezentant Slonokoščene obale.

Nekdanji igralec "kockarjev" Kamerunec Theophile Ntame, ki je klub zapustil sredi novembra, je podpisal za francoskega drugoligaša Brest. Bolgarski Litex, kjer se je uveljavil Milivoje Novakovič, se zanima za makedonskega napadalca Olimpije Agima Ibraimija.

"Romuna" v iskanju igralnih minut
Priložnost za več igre iščeta tudi slovenska člana romunske Timisoare Dare Vršič in Dejan Rusič. Vršič si želi, da bi ga posodili kakšnemu slovaškemu klubu, kjer je pred dvema letoma blestel v dresu Žiline. Rusič, ki je zaradi poškodb, ravno tako že dolgo na stranskem tiru, upa na sporazumno prekinitev pogodbe.