Stara znanca iz nemške izbrane vrste Kevin Grosskreutz in Lukas Podolski bosta v Carigradu soigralca. Foto: EPA
Stara znanca iz nemške izbrane vrste Kevin Grosskreutz in Lukas Podolski bosta v Carigradu soigralca. Foto: EPA

Do zimskega prestopnega roka bo lahko igral le na prijateljskih obračunih, s tem so se strinjali tako pri Borussii, s katero je imel pogodbo do leta 2018, kot pri Galatasarayu, ki bo zanj odštel 1,5 milijona evrov odškodnine.

"Se bom pač dokazoval samo na treningih, čeprav je prav pomanjkanje tekem razlog, da zapuščam Borussio. V Dortmundu sem preživel šest fantastičnih let, vsem v klubu in fantastičnim navijačem bi se zahvalil. A potrebujem nov zagon, potrebujem zrak za dihanje. Pri možeh iz Galatasaraya sem zaznal željo po mojem prihodu, zaupanje, zato bom ostal pri njih, čeprav nekaj časa ne bom smel igrati," je dejal 27-letni nogometaš, ki se bo v turškem klubu pridružil rojaku Lukasu Podolskemu.

Za Borussio je odigral 176 tekem v Bundesligi in dosegel 23 zadetkov, grb kluba ima vtetoviran na mečih. Veselil se je dveh naslovov nemškega prvaka (2011 in 2012), pokalne lovorike (2012) in finala Lige prvakov 2013.

Poleg njega sta zadnje dni Borussio zapustila še dva nogometaša. Kevin Kampl se je pridružil Bayerju iz Leverkusna, Poljak Jakub Blaszczykowski pa je kot posojeni igralec odšel v Fiorentino.