Poln Ljudski vrt je v sredo videl lepo zmago slovenske reprezentance proti Slovaški, nocoj pa bodo na novem stadionu igrali nogometaši Maribora in Hita Gorice. Foto: MMC RTV SLO
Poln Ljudski vrt je v sredo videl lepo zmago slovenske reprezentance proti Slovaški, nocoj pa bodo na novem stadionu igrali nogometaši Maribora in Hita Gorice. Foto: MMC RTV SLO
Interblock je v prejšnjem krogu prvič v tej sezoni zmagal. Če je šlo le za preblisk, bo pokazala že tekma proti Mik CM Celju. Foto: MMC RTV SLO
Danijel Brezič
Danijel Brezič se vrača v moštvo Domžal. Foto: MMC RTV SLO

Osmi krog nam bo razkril, kdo je v preteklih dneh dobro delal in kdo ne. Izrazitega derbija ta konec tedna ni, bo pa vseh pet tekem izredno zanimivih.

Sobota ob 16.00:
NAFTA (2. na lestvici) : KOPER (9. na lestvici)

Lendavčani so na dosedanjih štirih domačih tekmah vselej zmagali in temu primerno je tudi vzdušje pred gostovanjem Kopra. Trener Damir Rob pravi, da so se Prekmurci dobro pripravili in da želijo ostati pri vrhu lestvice. Za to bodo morali zmagati, in sicer brez kaznovanega Brezovačkega in poškodovanih Dodleka ter Vaša. V Kopru je teden minil v znamenju menjave uprave kluba, kar pa na igralce ni bistveno vplivalo. Poškodbe so zaceljene, pa tudi "novinca" Bordon in Brulc sta prišla dobro pripravljena, tako da trener Vlado Badžim ne skriva zadovoljstva. Napoveduje borbeno in napadalno igro, s katero se želi Koper odmakniti od dna prvenstvene lestvice. Kanarčki so na pot odšli že v petek, manjkal je le Handanagič, ki pričakuje naraščaj.

Sobota ob 18.00:
MIK CM CELJE (6.) : INTERBLOCK (10.)

Za Celjane je Interblock običajno težek nasprotnik. Na dosedanjih štirih medsebojnih prvenstvenih tekmah v Celju so ga uspeli premagati le enkrat. Dodajmo, da grofi že štiri kola niso zmagali. Pritisk na ekipo Slaviše Stojanoviča je torej velik. Bulajič je odpisan za dalj časa, kaznovan je organizator igre Šarič. Kljub težavam v Celju optimistično zrejo v prihodnost. Igrali so proti mladi reprezentanci Belorusije in remizirali z 1:1. Reprezentančni premor je najbolj prišel prav Interblocku. Ljubljančani so lahko v miru analizirali stanje in delo nadaljevali na temelju zmage proti Nafti. Poškodovanih ni, le zdravstveno stanje trenerja Alberta Bigona se ni izboljšalo. V Interblocku napovedujejo serijo dobrih rezultatov, ki bi jih na lestvici približala najboljšim.

Sobota ob 20.00:
MARIBOR (3.) : HIT GORICA (8.)

Dogajanje v Ljudskem vrtu bodo neposredno spremljale tudi televizijske kamere. Z doseganjem golov v prvih sedmih kolih Mariborčani niso imeli težav, so jih pa bistveno preveč prejeli. Zato je trener Darko Milanič poskušal storiti vse, da bi popravil napake v obrambi. V tem smislu bo čez nekaj tednov še kako dobrodošel povratnik po poškodbi Samardžič, z ekipo pa spet trenira že Mezga. Vseeno pa zdravstveni karton vijoličastih ni najboljši. Kubica in Bunderla še nista pripravljena, za sobotno tekmo je vprašljiv tudi Filekovič. Goričani so zadnjih deset dni posvetili predvsem telesni pripravi in taktičnim vprašanjem. Škarabot in Kršič še nista povsem pripravljena, toda trener Primož Gliha v vsem vidi novo veliko priložnost za dokazovanje. Uprava se je konsolidirala in če se je tudi ekipa, potem je v Mariboru mogoče prav vse. Demiroviča najverjetneje ne bo v moštvu.

Nedelja ob 16.00:
PRIMORJE (7.) : LABOD DRAVA (5.)

Lepo predstavo zagotavlja tudi ta par. Primorje je v bistveno boljšem stanju, kot je bil pred reprezentančnim odmorom. V ekipo sta se vrnila Hadžič in Kalin, tako da zdravstvenih težav ni. Le Nenezič in Teinovič zaradi kazni ne bosta smela igrati. Trener Pavel Pinni je dobro preučil nasprotnika in Ajdovci na svojem igrišču ne razmišljajo o ničemer drugem kot o zmagi. Drava je bila v lanski sezoni na medsebojnih tekmah sicer uspešnejša, toda to ni zagotovilo za pozitiven rezultat. Tudi na Ptuju so vse poškodbe zaceljene in trener Ljubinko Drulovič ima sladke skrbi. Konkurenca znotraj ekipe je zdrava, vseeno pa ne gre pričakovati bistvenih sprememb znotraj začetne enajsterice. Zadnji poraz v Velenju ni pokvaril vzdušja, so pa Ptujčani morda ugotovili, da se že vsaka majhna nezbranost v pripravah ali pa na igrišču lahko kaznuje.

Nedelja ob 18.30:
DOMŽALE (1.) : RUDAR (4.)
Prvaki zaradi določenih težav s previdnostjo pričakujejo novinca v prvoligaški druščini. Trener Robert Pevnik moštva ni mogel dodatno uigrati, saj so bili reprezentančno odsotni Kirm, Elsner in Žinko, ki pomenijo hrbtenico ekipe. Po poškodbi se bosta vrnila Brezič in Nemec, še vedno pa so odsotni Zec, Šturm, Sviben in Perutovič. Domžalčani so sicer izraziti favoriti, toda prepričani smo lahko, da bo ekipa Marijana Pušnika storila vse, da bi iz tega gostovanja odnesla vsaj točko. Rudar je odigral prijateljski tekmi in si nabral novo mero samozavesti. Ambiciozni trener ves čas išče možnosti za nadgradnjo igre in zagotovo za Domžale pripravlja kakšno novo stvar. Je pa res, da imajo Savič, Kolsi in Omladič še vedno težave s poškodbami, tako da tudi knapi niso stoodstotno pripravljeni.

Urban Laurenčič