Mile Ačimović in Dragan Čadikovski sta se dogovorila zelo hitro. Foto: www.nkolimpija.si
Mile Ačimović in Dragan Čadikovski sta se dogovorila zelo hitro. Foto: www.nkolimpija.si

29-letni nogometaš je s klubom sklenil enoletno sodelovanje, ena ali druga stran pa lahko pogodbo prekineta že v naslednjem prestopnem roku. Čadikovski je v karieri igral tudi za Zenit, Partizan in Inčeon iz Južne Koreje, v Sloveniji pa je nosil dresa Celja in Maribora.

Skupaj je v slovenski ligi na 135 tekmah zabil 41 golov, pri Olimpiji pa bo na hrbtu nosil številko 14, ki sta jo v preteklosti proslavila Sebastjan Cimerotič in Robert Prosinečki. Čadikovski bo z novimi soigralci treniral že v ponedeljek popoldne.

V kratkem bo dobil tudi slovensko državljanstvo
"Vesel sem, da smo dobili tak tip igralca, ki smo ga iskali. Dragan je izkušen napadalec z občutkom za gol, dogovorili smo se zelo hitro, saj smo oboji pokazali željo, da sklenemo dogovor. Zelo si je želel v Olimpijo in z njim smo še močnejši," je po podpisu pogodbe dejal športni direktor Olimpije Mile Ačimović.

Tudi novinec med zmaji je bil zelo zadovoljen ob prihodu v Ljubljano. "Mile me je poklical in dogovorila sva se v petih minutah," je povedal Čadikovski. "Upam, da bodo rezultati takšni, kot se od takšnega kluba, kot je Olimpija, pričakujejo. Zadetkov ne bom obljubljal, želim le čim bolj pomagati ekipi. V četrtek proti Širokemu Brijegu sicer nimam pravice nastopa, bom pa z vsem srcem z ekipo," je svoje občutke strnil napadalec, ki bo v kratkem dobil tudi slovensko državljanstvo.