Olimpijo je okrepil Andraž Šporar, ki bo imel dres s številko 10. Foto: MMC RTV SLO
Olimpijo je okrepil Andraž Šporar, ki bo imel dres s številko 10. Foto: MMC RTV SLO
Mateo Barukčič
Mateo Barukčič je v lanski sezoni branil v drugi ligi, zdaj pa bo imel priložnost, da se izkaže med elito. Foto: Mitja Knez

"Počutim se super, to so bile moje sanje, vedno sem si želel igrati za Olimpijo. Zelo sem vesel, ker sta se kluba dogovorila in je zgodba končana," je povedal Šporar, ki k Olimpiji prihaja s slovesom enega najbolj nadarjenih slovenskih nogometašev.

Oddahnil si je tudi športni direktor Mile Aćimović: "Morda je bil to zame celo najzahtevnejši prestop, želelo si ga je ogromno klubov. V Sloveniji že dolgo nisem videl napadalca take kakovosti. Prepričan sem, da je Olimpija dobila pravega golgeterja za prihodnost."

Andraž Šporar se je treningom pod vodstvom trenerja Ermina Šiljaka pridružil že pred nekaj dnevi. "Vsi so me dobro sprejeli, nekatere poznam že od prej, predvsem tiste, ki so v preteklosti igrali za Interblock. Treningi so kakovostni, veliko je igre, to mi je všeč, kot tudi to, da zagovarjamo zanimiv, napadalen nogomet," pravi novinec v zeleno-belem dresu. Ambicioznih želja ne skriva: "Želim si igrati, zabijati in osvajati naslove. Že v prvi sezoni bi rad čim več igral in dosegel čim več golov. Rad pa bi bil tudi prvak z Olimpijo."

Prvič se bo v zeleno-belem dresu predvidoma predstavil v soboto na prijateljski tekmi med Olimpijo in Šenčurjem v Radomljah (ob 18. uri).

Celjani z novim vratarjem
Celje se je okrepilo z vratarjem Mateom Barukčičem, ki bo julija postal polnoleten. Prvo priložnost je dobil že na prijateljski tekmi v Radljah ob Dravi, ko je med vratnici stopil v 60. minuti tekme. Barukčič je v pretekli sezoni branil barve Interblocka:

"V čast mi je, da sem podpisal za prvoligaša. Prejšnje leto sem igral v drugi ligi, v letošnji upam, da bom dobil priložnost tudi v prvi ligi. Če jo bom dobil, potem jo bom maksimalno izkoristil in se potrudil."

Barukčić se bo za mesto v ekipi boril z Amelom Mujčinovićem in Maticem Kotnikom. Zasedbo trenerja Marijana Pušnika naslednja pripravljalna tekma čaka v soboto, ko bo v Trbovljah nasprotnik Rudar. V torek sledi gostovanje pri Zagrebu.