Primorje, katerega glavni pokrovitelj se tako kot večina gradbenih podjetij sooča s hudo krizo, je pred časom računalo, da bi klub delno  pomagala rešiti občina z odkupom dela zahodne tribune, a so na občini ta predlog zavrnili. Klubu tako vse bolj grozi nazadovanje v najnižjo, četrto (primorsko) ligo. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec Foto:
Primorje, katerega glavni pokrovitelj se tako kot večina gradbenih podjetij sooča s hudo krizo, je pred časom računalo, da bi klub delno pomagala rešiti občina z odkupom dela zahodne tribune, a so na občini ta predlog zavrnili. Klubu tako vse bolj grozi nazadovanje v najnižjo, četrto (primorsko) ligo. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec Foto:
Nogometašem Primorja prekipelo

Tekma to soboto v Ljubljani proti Olimpiji bo odigrana, saj so za legitimnost stavke potrebni določeni postopki, zato se nogometaši zanjo ne morejo odločiti kar z danes na jutri. Nogometaši so klubu predstavili stavkovne zahteve, ta pa ima pet delovnih dni časa, da jih izpolni. Če Ajdovci proti Mariboru ne bodo pritekli na igrišče in bo tekma registrirana z izidom 0:3 za goste, se bo bržkone pojavilo še veliko vprašanj o regularnosti prvenstva. Tri kroge pred koncem prvenstva Domžale za vijoličastimi zaostajajo le štiri točke.

Nekaterim dolžni že 10 plač
"Igralci smo se odločili, da o tem, kakšne so naše zahteve, v javnosti ne bomo govorili. Mislim pa, da je nerealno pričakovati, da bodo izpolnjene, glede na to, koliko obljub je letos že bilo," je v pogovoru za MMC povedal eden najbolj izkušenih članov Primorja Simon Živec, ki je bil sredi prejšnjega desetletja trikrat državni prvak s Hitom Gorico.

Pojasnil je še, da so igralci razmišljali o stavki že prejšnji teden, a so nato počakali še na sredin severnoprimorski derbi z Novogoričani (2:3), saj jim je vodstvo za ta teden znova obljubilo izplačilo ene plače. Iz vsega skupaj nato ni bilo nič, zadnjo plačo so prejeli decembra. Nekaterim nogometašem je klub dolžan že 10 plač. Po novi neizpolnjeni obljubi je igralcem prekipelo, zato so bojkotirali četrtkov trening. V petek so trenirali normalno.

Brez pritožbe na odločitev licenčne komisije?
Primorje, ki je pred dnevi ostalo brez licence za prihodnjo sezono, se po neuradnih informacijah ne bo pritožilo na to odločitev Nogometne zveze Slovenije. Rok poteče v nedeljo. Se je pa klub že pritožil na sklep disciplinskega sodnika NZS-ja, ki je zaradi neizpolnjevanja obveznosti do igralcev Primorju prejšnji teden odvzel dve točki. Tri tekme pred koncem Prve lige si Ajdovci za devetouvrščenim Triglavom zaostajajo šest točk.

Nogometašem Primorja prekipelo