NK Aluminij je že lani osvojil prvo mesto, a se je odpovedal igranju med elito. Foto: Dejan Levanič
NK Aluminij je že lani osvojil prvo mesto, a se je odpovedal igranju med elito. Foto: Dejan Levanič
Aluminij naslednje leto v Prvi ligi si

V sporočilu za javnost so sicer zapisali, da se zavedajo vseh finančnih zahtev igranja v najmočnejši slovenski ligi. V nadaljevanju v celoti objavljamo pismo Dejana Levaniča, predstavnika kluba za stike z javnostmi.


NK Aluminij je že drugič zapored osvojil prvo mesto v drugi slovenski nogometni ligi. Na ta rezultat smo ponosni, zahvala za tak dosežek pa gre igralcem in vsem, ki so klubu kakorkoli pomagali. Delo v našem klubu poteka na prostovoljni bazi, kar visoko cenimo in spoštujemo.

V klubu imamo jasno strategijo in vizijo delovanja že dolga leta. Poudarek dajemo ustvarjanju kvalitetnih pogojev, ki omogočajo čim večjemu številu mladih, da lahko igrajo nogomet. Te politike tudi v prihodnje ne bomo spreminjali. Pred nami je bila ponovno zelo težka odločitev. Zavedamo se namreč, da vstop v prvo ligo pomeni korak, za katerega so potrebni močni finančni temelji.

Največji pokrovitelj, skupina Talum, nam je sporočil, da nima te možnosti, da bi klubu z vso odgovornostjo nudil dodatne finančne pogoje ne samo za igranje temveč tudi za vso infrastrukturo, ki je za igranje kluba v prvi nogometni ligi potrebna. To razumemo in se Talumu istočasno zahvaljujemo, da vsa ta leta vztraja s klubom, podpira razvoj kluba in po svojih zmožnostih veliko pomaga.

Takšnega koraka torej ne moremo narediti brez novih sponzorjev, brez razumevanja NZS Slovenije, da se infrastrukturni pogoji izpolnijo postopoma in najpomembneje, brez strinjanja igralcev, da v ta projekt lahko gremo zgolj z finančno konstrukcijo, ki jo imamo danes. Sredstev namreč povečevati ne moremo.

Pogovor z igralci smo že opravili. S takšnimi pogoji se strinjajo, ostajajo skupaj kot ekipa in z odgovornostjo podpirajo vstop kluba v prvo ligo. V preteklih dneh smo že pridobili nekatere nove sponzorje, odpiramo pa vrata tudi drugim, saj potrebujemo res močne finančne temelje. Tudi z NZS smo že uskladili nekatera odprta vprašanja.

Zaradi vseh navedenih razlogov, se je upravni odbor kluba odločil, da NK Aluminij v novi sezoni 2012/2013 gre v prvo slovensko nogometno ligo.

Še enkrat pa želimo poudariti, da sicer smo za to, da odpremo vrata tudi novim sponzorjem, vendar ne za vsako ceno. Za sklenitev sodelovanja morajo biti izpolnjeni določeni pogoji, ki bodo upoštevali nadaljnjo rast in razvoj kluba ter ustrezno začrtali in izpeljali določene potrebne investicije.

Samo pod temi pogoji lahko kvalitetno nadaljujemo svoje delo in k temu bomo tudi stremeli.

Ob tej priložnosti vabimo navijače, podpornike in splošno javnost, da si skupaj, to soboto, 19. 5. 2012 ob 17.00, ogledamo še zadnjo tekmo v tej sezoni, se veselimo osvojenega naslova in proslavimo vstop kluba v prvo ligo.
NK Aluminij

Aluminij naslednje leto v Prvi ligi si