Nogometaši Aluminija bodo v naslednji sezoni igrali v Prvi ligi Telekom Slovenije. Foto: MMC RTV SLO/Ervin Čurlič
Nogometaši Aluminija bodo v naslednji sezoni igrali v Prvi ligi Telekom Slovenije. Foto: MMC RTV SLO/Ervin Čurlič

Klub iz Kidričevega se torej po treh sezonah, čeprav je izgubil dodatne kvalifikacije, vrača v prvoligaško druščino, potem ko je NK Zavrč ostal brez licence.

"UO NK Aluminij, se je na današnji seji odločil, da sprejme povabilo NZS za igranje v 1. SNL. Ocenjujemo, da je klub kadrovsko in organizacijsko sposoben sprejeti ta izziv, ter tako nadgraditi dosedanje uspešno delo pri vzgoji in razvoju lastnega igralskega kadra. To ostaja še naprej osnovno poslanstvo kluba," so v sporočilu za javnost zapisali v klubu.

Igrali bodo le pod zagotovljenimi sredstvi
"Dejstvo je, da so si naši fantje priigrali možnost igranja v prvi ligi in temu primerno zdaj sledi tudi uprava. Po temeljitem premisleku smo se odločili glede na pogoje, tako tekmovalne kot tudi organizacijske, da zmoremo iti v prvo ligo. Torej se pozitivno odzvati povabilu, ki smo ga dobili od nogometne zveze. To pomeni, da bomo v tekmovalnem letu 2016/17 nastopali v prvi ligi," je dejal direktor kluba Miran Lipovac in dodal: "V tem trenutku lahko samo zagotavljamo, da bo NK Aluminij v tekmovalni sezoni 2017/18 dobil licenco v katerem koli rangu bo že igral. Temu primerno se bomo organizacijsko opremili in zagotovili sredstva. Igrali bomo samo pod zagotovljenimi sredstvi, kar ne bo vplivalo finančno na proračun kluba v tem tekmovalnem letu." Lipovac je še dodal, da bo primarni cilj v naslednji sezoni obstanek med elito.