Darko Milanič se je na tiskovni konferenci še posebej zahvalil navijačem in direktorju Zlatku Zahoviču. Foto: Dejan Rat
Darko Milanič se je na tiskovni konferenci še posebej zahvalil navijačem in direktorju Zlatku Zahoviču. Foto: Dejan Rat
Darka Milaniča so oblegali tudi avstrijski novinarji. Foto: Dejan Rat
Darko Milanič je v petih sezonah na krmilu Maribora osvojil devet lovorik. Foto: Dejan Rat
Kdo bo nasledil Darka Milaniča?
Darko Milanič odhaja v Gradec

Novico je Milanič potrdil na tiskovni konferenci. "Dobro me poznate, odločitev ni padla v enem trenutku. Kuhalo se je že nekaj časa, odločil pa sem se včeraj," je povedal zdaj že nekdanji trener vijoličastih, ki se je ob slovesu zahvalil navijačem in direktorju Zlatku Zahoviču. "O razlogih ne bi govoril. To se je enostavno zgodilo, lahko bi govorili do jutri. V profesionalnem športu se to dogaja. Zdaj me čaka nova destinacija, kar je zame velik izziv. Mislim, da delam korak naprej, to je moj cilj, da bi skozi vso kariero delal korake naprej," je dejal Milanič.
Ali bo s seboj odpeljal tudi kakšnega igralca? "Vse je stvar pogajanj. Veliko nogometašev je, ki bi meni kot trenerju v mojem novem klubu bili okrepitev, to drži. Bomo videli. Maribor ima kakovostne igralce, tudi liga prvakov je dosegljiva," je še povedal Milanič.
Avdio: Darko Milanič

Zahovič je povedal, da ga je odhod Milaniča presenetil: "Ja, to je bil šok, ne bi pa bilo korektno, da bi razmišljali o odškodnini. Nismo krivi mi, ampak tretji svet, v katerem živimo. Sturm je dosti slabša ekipa od Maribora. Nisem prepričan, da bi naši nogometaši odšli tja."

Avdio: Zlatko Zahovič

Sturm je že dolgo časa snubil 45-letnega Primorca. Čeprav je še prejšnji teden trdil, da so njegovi načrti vezani na Maribor, so bili Avstrijci očitno dovolj prepričljivi. Milanič je bil igralec Sturma od 1993 do 2000, ko so pod vodstvom legendarnega trenerja Ivice Osima igrali tudi v Ligi prvakov.

Sturm je letošnjo sezono končal na četrtem mestu. Igral bo v drugem krogu kvalifikacij za Evropsko ligo. Milanič bo na klopi zamenjal Marcusa Schoppa, ki je imel funkcijo začasnega trenerja.

Seveda se že pojavljajo ugibanja o novem trenerju. Naglasneje se govori o nekdanjem pomočniku Milaniča Anteju Šimundži, ki je nazadnje vodil propadlo Muro. Prosta sta nekdanja slovenska selektorja Bojan Prašnikar in Slaviša Stojanović, omenja pa se tudi Matjaža Keka, ki vodi hrvaškega prvoligaša Rijeko.

"Trenersko ime bo znano v naslednjih dneh, vse skupaj se hitro odvija. Računal sem, da bo novo ime znano že danes, a se odpirajo nove opcije, ne želim biti prehiter. Zna biti, da bo nov trener tudi tujec, a ni rečeno, da Portugalec. Dobili smo tudi ponudbe domačih trenerjev, smo edini klub v Sloveniji, kjer se trenerji sami ponudijo. Dejstvo je, da naši cilji ostajajo isti, navijači pa tudi," je povedal Zahovič.

Video/foto: Dejan Rat
Avdio: Matej Štrafela

Kdo bo nasledil Darka Milaniča?
Darko Milanič odhaja v Gradec