Rok Baskera s športnim direktorjem Milenkom Ačimovićem. Novinec bo nosil dres s številko 29. Foto: www.nkolimpija.si
Rok Baskera s športnim direktorjem Milenkom Ačimovićem. Novinec bo nosil dres s številko 29. Foto: www.nkolimpija.si

Baskera je v pretekli sezoni igral za mlado ekipo italijanske Genoe. Z zeleno-belimi je vadil od sobote in tudi odigral prvi polčas pripravljalne tekme s Šenčurjem. Direktorja zmajev Milenka Ačimovića je navdušil s tehnično dovršenostjo.

Ačimović: Pripeljali smo atraktivnega nogometaša
"Zelo vesel sem, saj vem, da smo dobili zelo kakovostnega, nadarjenega mladega igralca. Poznam ga že od prej, po tehničnem znanju spada v sam vrh v slovenskem nogometu in kot tak je tudi pravi profil igralca za Olimpijo, saj vsi vedo, da težimo k tehnično dovršenemu nogometu. Zato se bo zlahka vklopil v naš način dela. Tudi naši navijači bodo lahko hitro spoznali, kako atraktivnega nogometaša smo pripeljali v klub," je dejal Ačimović.

Baskera se veseli izzivov v Ljubljani
Tudi Baskera je zadovoljen z novo sredino. "Počutim se super. Vesel sem, da se je vse dobro in hitro razpletlo in da prihajam v velik klub velike tradicije. V majici Olimpije bi rad pokazal čim več, napredoval in osvajal lovorike. Klub sem spremljal tudi med igranjem v Italiji in vem, da stalno napreduje ter da goji napadalen nogomet. Izkušnja v Italiji me je psihično in nogometno okrepila in je bila zame zgolj pozitivna. Rad bi se zahvalil tudi svojemu matičnemu klubu Simer Šampion in gospodu Janiju Žilniku. Zdaj pa se že veselim novih izzivov v Ljubljani," sporoča 19-letni Baskera, ki se bo navijačem predstavil že na sredini prijateljski tekmi s Crveno zvezdo, ki bo ob 18.00 v Stožicah.

Treningom varovancem Ermina Šiljaka pa se je pridružil tudi 25-letni Bask Inigo Sarasola. Bočni branilec je v zadnji sezoni kot posojen igralec Real Sociedada igral v španski tretji ligi.