Berat Bečiri je kaznoval veliko napako Mateja Podlogarja, a njegov zadetek ni bil dovolj za zmago Triglava. Foto: BoBo
Berat Bečiri je kaznoval veliko napako Mateja Podlogarja, a njegov zadetek ni bil dovolj za zmago Triglava. Foto: BoBo

Rudar, ki ga čaka selitev v drugo ligo, na stadionu Ob jezeru ni dočakal prve zmage sezone Prve lige, medtem ko je Bravo s trenerjem Dejanom Grabićem na osmi tekmi zapored ostal neporažen (četrtič zapored je zmagal) in je s 34 točkami za sedem točk pobegnil Domžalam, ki so na "nevarnem" 9. mestu lestvice. Istočasno je Bravo dvignil samozavest pred ljubljanskim obračunom z Olimpijo, ki bo v sredo v (praznih) Stožicah.

Roko Baturina dvakrat v polno
Rudar je sicer dvoboj začel obetavno, v 3. minuti je v kazenski prostor utekel Dominik Radić, toda Igor Vekić je bil dobro postavljen in je njegov strel ustavil. Bravo je prvič zagrozil ob poskusu Mustafe Nukića, nato pa hitropotezno – v dobrih 15 minutah – s tremi goli odločil tekmo. V 17. minuti je Nukić z vrhunsko globinsko podajo zaposlil Roka Baturina, ki je preigral Džinića in premagal Mateja Radana.

V 30. minuti je bil hrvaški napadalec še enkrat natančen, potem ko je bil na pravem mestu po strelu Kramariča, ki ga je Radan odbil. To je bil že šesti gol na njegovi sedmi tekmi v Prvi ligi. V 33. minuti je Bravo povedel že z 0:3, zadetek je bil delo Sandija Ogrinca (v Bravo je prišel januarja iz Maribora), ki je lepo meril s prostega strela.

Trifković ublažil poraz
Ritem igre je v drugem polčasu padel, strelca obeh zadetkov je Grabić zamenjal, Rudar pa je po dobri uri igre lahko le ublažil poraz: Matko je na levi strani kazenskega prostora podrl Kuzmanovića, zanesljiv izvajalec je bil kapetan Damjan Trifković.

Odlični Baturina zrežiral zmago Brava v Velenju
Kapetan Senijad Ibričić je rešil točko rumeni družini. Foto: BoBo
Kapetan Senijad Ibričić je rešil točko rumeni družini. Foto: BoBo

Remi v Kranju
27. krog Prve lige se je začel z obračunom spodnjega doma. V Kranju, ki tudi v juniju in juliju gosti prvoligaške tekme, saj se je nogometni klub dogovoril z gradbinci za prilagoditev ritma obnove kranjskega športnega parka. Triglav je bil blizu pomembni zmagi, saj je imel tudi igralca več, a je Senijad Ibričić s prostega strela zagotovil točko Domžalam (1:1).

Kranjčani brez idej v prvem polčasu
Prvi polčas se je končal brez zadetkov. Priložnosti je bilo res malo. Ibričić je poskusil s 25 metrov v 21. minuti, ko je žogo poslal mimo vrat. Kranjčani, ki so tekmo začeli brez kapetana Luke Majcna, niso niti enkrat ogrozili Ajdina Mulalića. Žogo so imeli več v svojih nogah, a niso sprožili niti enega strela, na drugi strani pa gostje le dva.

Vlado Šmit in Andrej Razdrh se zavedata, da bo boj za osmo mesto še ogorčen. Foto: BoBo
Vlado Šmit in Andrej Razdrh se zavedata, da bo boj za osmo mesto še ogorčen. Foto: BoBo

Bečiri kaznoval veliko napako Podlogarja
V 50. minuti je Erik Gliha prodrl po levi strani, Matej Podlogar je zelo nespretno sprejel žogo, odbila se je do Berata Bečirija, ki jo je nato z desetih metrov potisnil v mrežo. Izbranci Andreja Razdrha so se nato prebudili. Janez Pišek je prišel do strela iz bližine, a je bil na mestu Jalen Arko. Sledilo je še nekaj polpriložnosti na drugi strani, v 70. minuti pa je v igro le vstopil tudi Majcen pri domačih.

Po izključitvi Šoštariča Karića izenačil Ibričić
Tudi Domžalčani so osvežili ekipo, a v 77. minuti ostali le z deseterico na igrišču, saj je bil zaradi prekrška nad Arminom Čerimagićem izključen Sven Šoštarič Karić. Vse je že kazalo, da bo Triglav z igralcem več prednost ohranil do konca. V 86. minuti so imele Domžale na voljo prosti strel s 17 metrov. Senijad Ibričič je z nizkim strelom ukanil Arka in zagotovil Domžalam veliko točko.

Domžalčani z deseterico do točke v Kranju
Za popolnitev Prve lige 26. in 30. julija

Devetouvrščeni klub po koncu sezone 2019/20, ki se bo zaradi pandemije končala v sredo, 22. julija, takoj zatem čaka dvoboj z drugim klubom 2. SNL - Gorico - za popolnitev Prve lige.

V četrtek je NZS potrdil datuma tekem za popolnitev Prve lige. Prva tekma playoffa bo v Novi Gorici v nedeljo, 26. julija, povratna pa v četrtek, 30. julija, na igrišču devetouvrščenega kluba Prve lige.

V soboto in nedeljo se bo težišče prevesilo na zgornji dom, kjer je vodilna peterica v razmiku 12 točk in bo med seboj obračunala za naslov prvaka Slovenije.


27. krog:
TRIGLAV - DOMŽALE 1:1 (0:0)
Bečiri 50.; Ibričić 86.
RK: Šoštarič Karič 77./Domžale

Triglav: Arko, Gliha, Milanović, Kumer, Rogelj (83./Česen), R. Wilmots, Mertelj, Čerimagić, Janković (70./Majcen), Mlakar (63./Udovič), Bečiri (83./Petric).

Domžale: Mulalić, Svetlin (73./Vuk), Šoštarič Karič, Ilić, Fink, Husmani (63./Lazarević), Pišek, Podlogar (73./Vuklišević), Ibričić, Jakupović (81./Žinić), Sikimić (81./Mavretič).

Sodnik: Rade Obrenović (Ljubljana)


RUDAR - BRAVO 1:3 (0:3)
Trifković 61./11-m; Baturina 17., 30., Ogrinec 33.

Rudar: Radan, Krefl, Kašnik, Pušaver, Džinić, Čosić, Trifković (66./Jovanović), Vošnjak (40./Črnčič), Radić (66./Koprivnik), Kuzmanović, Filipović (27./Lelić).

Bravo: Vekić, Trontelj (46./Matko), Brekalo, Drkušić, Kurtović, Agboyi, Ogrinec (58./Primc), Kramarič, Nukić, Matko, Baturina (58./Kancilija).

Sodnik: Mihael Antić (Koper)


Sobota ob 18.00:
OLIMPIJA - CELJE

Ob 20.00:
MURA - CB24 TABOR SEŽANA

Nedelja ob 20.30:
MARIBOR - ALUMINIJ
Prenos na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.

Lestvica:
OLIMPIJA         26 16  5  5  55:29  53
CELJE            26 13  9  4  55:25  48
MARIBOR          26 13  7  6  43:27  46
ALUMINIJ         26 13  6  7  45:27  45
MURA             26 10 11  5  40:31  41
BRAVO            27  9  7 11  35:44  34
TABOR SEŽANA     26  8  5 13  29:40  29
TRIGLAV          27  8  4 15  33:61  28
DOMŽALE          27  7  6 14  36:50  27
RUDAR            27  0 10 17  24:61  10
Ljubljanski derbi v sredo še brez gledalcev

Čeprav je slovenska vlada sporočila, da bo po epidemiji koronavirusne bolezni 19 od ponedeljka, 15. junija, dovoljeno zbiranje do 500 ljudi, pa to vsaj za sredino tekmo Prve lige med vodilno Olimpijo in Bravom ne bo spremenilo dejstva, da bodo igrali pred praznimi tribunami.

"Ob tem v NK Olimpija Ljubljana sporočamo, da bodo domače tekme do nadaljnjega še vedno odigrane pred praznimi tribunami. Zaradi upravnih postopkov, ki so daljši od treh delovnih dni, bo tako tekma z Bravom, ki je delegirana v sredo, 17. junija, odigrana za zaprtimi vrati. O morebitnih spremembah za prihajajoče tekme pa boste navijači pravočasno obveščeni," so zapisali pri Olimpiji.

V kvoto 500 ljudi na tekmah so vključeni tudi vsi domači in gostujoči nogometaši ter strokovni štab, pa tudi organizatorji dogodka in mediji.