Diogo Pinto je razveselil Stožice že v 3. minuti. Foto: www.alesfevzer.com
Diogo Pinto je razveselil Stožice že v 3. minuti. Foto: www.alesfevzer.com

V Stožicah sta se srečala dva od treh glavnih pretendentov za naslov državnega prvaka. Olimpija je v tekmo krenila z boljšo popotnico, saj na skupno osmih tekmah še ni doživela poraza, ob tem pa v državnem prvenstvu še ni prejela zadetka.

Branilec naslova Celje se z nekaj težavami zaradi poškodb pod vodstvom Alberta Riere še išče, tudi kadrovsko, nazadnje je pred kratkim po Gregorju Bajdetu in Maticu Vrbancu odslovil še kapetana Denisa Popovića.

Pozdrav španskih trenerjev slovenskih prvoligašev – Victor Sanchez vodi Olimpijo, Albert Riera pa Celje. Foto: www.alesfevzer.com
Pozdrav španskih trenerjev slovenskih prvoligašev – Victor Sanchez vodi Olimpijo, Albert Riera pa Celje. Foto: www.alesfevzer.com

A to se je Celju poznalo le na trenutke. Imelo je več žogo v posesti, v strelih je bila konkretnejša Olimpija, na koncu pa sta si po dvakratnem vodstvu domače zasedbe oba akterja razdelila izkupiček.

Stožice na nogah že v 3. minuti
Olimpija je odločno začela tekmo in hitro povedla. V 3. minuti je zmagovito akcijo začel Raul Florucz, prodiral je v kazenskem prostoru, podal pred vrata, kamor je pritekel Diogo Pinto – v polno je ob slabem posredovanju celjske obrambe zadel brez težav. Sledili sta še dve polpriložnosti zmajev.

Žan Karničnik je v 10. minuti ob prvem celjskem poskusu streljal znotraj kazenskega prostora, toda zadel zunanji del mreže.

V 15. minuti je David Sualehe poskusil s strelom znotraj kazenskega prostora, vratar Celja Lovro Štubljar je branil.

Celjani so ob prvi pravi priložnosti izenačili. V 21. minuti je kot izvedel Mario Kvesić, Edmilson pa je z glavo natančno meril (1:1).

Raul Florucz je v 26. minuti z volejem iz osrčja kazenskega prostora zadel le zunanji del mreže vrat.

Celjani so dvakrat izenačili. Foto: www.alesfevzer.com
Celjani so dvakrat izenačili. Foto: www.alesfevzer.com

V 31. minuti je Edmilson imel še eno lepo priložnost, žoga je končala malo mimo vrat. Juanjo Nieto je v 35. minuti streljal z roba kazenskega prostora, a ni bil dovolj natančen.

Nemanja Motika je takoj zatem streljal z vrha kazenskega prostora, Štubljar je branil. Florucz je ob izteku prvega polčasa zapretil z diagonalnim strelom, Štubljar pa je žogo preusmeril v vratnico.

Celjani so prav tako imeli priložnost za prevzem vodstva. Kvesić je prejel podajo v kazenskem prostoru, streljal je čez gol.

Drugi polčas je Olimpija začela tako kot prvega – s hitrim golom. Florucz je izvedel kot, Pedro Lucas pa je z volejem z 11 m natančno meril v levi spodnji kot.

Juanjo Nieto je v 63. minuti poskusil s strelom od daleč, a izenačenja mu ni uspelo iztržiti.

To je uspelo Celjanom v 78. minuti. Kvesić je izvedel prosti strel, Nikita Josifov je nato žogo podaljšal do Luke Menala, ki je z glavo premagal Matevža Vidovška.

V 84. minuti je Ivan Durdov zgrešil žogo pred vrati po dolgi diagonalni podaji, tako da je ta končala v vratnici, to pa je bila tudi zadnja priložnost razburljive tekme.

Zadetki s tekme Olimpija - Celje

Maribor samo do točke
Obračun Radomelj in Maribora se je končal z delitvijo točk (1:1).

V mariborski ekipi je bilo precej rotacij. Za to je bila kriva zahtevna evropska preizkušnja, vmes sta posegli še poškodbi Josipa Iličića in Martina Milca, tako da je Ante Šimundža menjal kar osem igralcev glede na prejšnji obračun.

Arnel Jakupović je s petimi goli prvi strelec Prve lige. Foto: www.alesfevzer.com
Arnel Jakupović je s petimi goli prvi strelec Prve lige. Foto: www.alesfevzer.com

Kljub temu so Štajerci od prve minute prevzeli pobudo, napadali, v 15. minuti pa prvič nevarno ogrozili vrata Jakoba Kobala, ki je znova branil namesto poškodovanega Emila Velića. Takrat je prvi strelec lige Arnel Jakupović z desne strani žogo poslal mimo oddaljene vratnice.

Po 20 minutah so domači le umirili goste, ki pa so v 29. minuti povedli. Peti gol v sezoni je dosegel Arnel Jakupović, ki je zadel po podaji Svena Šoštariča Kariča z leve strani. Pozneje so Mariborčani nadzorovali dogajanje, ob koncu polčasa je sicer poskusil še Karol Borys, vendar ne posebej nevarno.

Nevarnejši pa je bil strel Redwana Bourlesa v 55. minuti, ko je z roba kazenskega prostora dobro meril, a je Kobal s konicami prstov žogo preusmeril v prečko. V isti minuti je na drugi strani moral posredovati tudi Ažbe Jug, ki je obranil tudi poskus Roka Štormana z roba kazenskega prostora v 58. minuti.

Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

V 61. minuti pa so Radomljani izenačili, potem ko je Matej Malenšek dobro sprejel žogo na drugi vratnici po podaji z desne strani in jo pospravil v mrežo. Šimundža se je odzval in v igro poslal Hilala Soudanija in Jana Repasa. V 79. minuti je prav Soudani, ki se je do konca tekme držal za levo stegensko mišico, žogo poslal malo čez prečko radomeljskih vrat.

V 85. minuti je Gaber Dobrovoljc v kazenskem prostoru igral z roko po podaji Beharja Fete, tako da je Maribor prišel do enajstmetrovke. Z bele pike je streljal Jakupović, a mu je 18-letni Kobal strel obranil. Razburjenja še ni bilo konec, Nino Kukovec je takoj zatem zadel na drugi strani za Radomlje, vendar je bil v prepovedanem položaju.

Kobal je obranil še en strel Jakupovića v sodniškem dodatku, v katerem so imeli Mariborčani v četrti minuti tega dela igre na voljo še prosti strel z desne strani, a iztržili le kot. Domači pa so tik pred koncem imeli še lepšo priložnost, po kotu je streljal z glavo Dobrovoljc, poraz gostov pa je preprečil Jug.

Zadetka s tekme Kalcer Radomlje - Maribor

5. krog:
KALCER RADOMLJE – MARIBOR 1:1 (0:1)
350; Malenšek 61.; Jakupović 29.

Sodnik: Mihael Antič (Koper)


OLIMPIJA – CELJE 2:2 (1:1)
3000; Diogo Pinto 3., Pedro Lucas 51.; Edmilson 21., Menalo 78.

Sodnik: Alen Borošak (Spodnji Duplek)


Odigrano v petek:
PRIMORJE – DOMŽALE 2:1 (1:1)
300; Smajlagić 45.+2, Gulič 63./11-m; Šturm 8.

Odigrano v soboto:
MURA – BRAVO 2:3 (1:3)
2000; Maroša 12./11-m, Spiridonović 94.; Stanković 13., 26., Ivanšek 22.

KOPER – NAFTA 1903 3:0 (0:0)
500; Mijailović 51., Petriško 55., Omladič 77.