Simon Rožman se je po šestih letih in pol vrnil v Celje. Foto: www.alesfevzer.com
Simon Rožman se je po šestih letih in pol vrnil v Celje. Foto: www.alesfevzer.com

"Odkar me ni bilo, je klub naredil ogromen preskok. Po prvih občutkih gre za izjemno urejeno okolje z zelo jasnimi cilji, odgovornostmi in kompetencami. V tem projektu se zagotovo vidim in s svojimi sodelavci ter z znanjem želim fantom pomagati, da uresničimo vse cilje, ki so pred nami," je dejal Rožman, ki ga veseli ambicioznost vodstva kluba.

Sorodna novica Rožman po šestih letih in pol znova sedel na celjsko klop

Kljub mladosti ekipe si tudi osebno želi dolgoročno klub pripeljati na mesta, ki peljejo v Evropo, pri tem pa ne zgolj sodelovati v kvalifikacijskem delu, pač pa si postaviti tudi cilj, da bi tam tudi dobro nastopili. Ob tem se zaveda velike odgovornosti, ki je pred njim, še posebej, ker bo deloval v domačem okolju, zaradi česar je njegova motivacija še toliko večja.

Rožman se je s Celjani v svojem prvem trenerskem mandatu med letoma 2014 in 2015 uvrstil v finale pokalnega tekmovanja, v državnem prvenstvu pa se zavihtel na drugo mesto. Podobnih izzivov se ne boji, a vse skupaj za njihov izpolnitev čaka veliko dela, po eni strani, kar se tiče igralskega kadra, pa tudi odnosa na igrišču.

"Tudi v tej sezoni je klub še vedno aktiven v obeh tekmovanjih. V pokalu se je uvrstil v polfinale, v ligi pa razlike tudi niso tako velike za kakšen vidnejši skok na lestvici," je dejal Rožman, ki je po odhodu iz Celja deloval v Domžalah, na Reki in v Mariboru in napovedal tudi nekatere okrepitve, vendar o imenih za zdaj še ni želel govoriti. Je pa povedal, da bo v njegovem strokovnem štabu prvi pomočnik Aleš Kačičnik, iz nogometne šole prihaja Darko Bojović, drugi člani štaba pa ostajajo bolj ali manj isti kot doslej.

Lestvica:                             
MARIBOR           20  12 3  5 30:21 39
KOPER             20  11 5  4 35:24 38
OLIMPIJA          18   9 4  5 22:17 31
BRAVO             20   8 6  6 18:16 30
MURA              19   7 8  4 26:25 29
DOMŽALE           19   6 5  8 24:27 23
CELJE             20   6 4 10 21:25 22
CB24 TABOR SEŽANA 20   5 4 11 19:21 19
ALUMINIJ          20   4 7  9 19:28 19
KALCER RADOMLJE   20   5 4 11 23:33 19

Rožmana so si v celjskem klubu zelo želeli na trenerskem mestu, kar je potrdil tudi direktor kluba Valerij Kolotilo, ki verjame, da gre v tem trenutku za najboljšega trenerja v Sloveniji. Ker gradijo najboljšo ekipo, so želeli tudi njega, zato so čakali, da se izteče njegova dosedanja pogodba. Za zdaj je ta podpisana za leto in pol, a je Kolotilo za šalo dejal, da je potni list novega stratega pri njem, tako da ga ne bodo zlahka izpustili iz rok.

Po uspešnem vodenju hrvaške Rijeke med letoma 2019 in 2021 se je marca lani vrnil v Slovenijo kot prvi mož stroke Maribora, a za okus najtrofejnejšega slovenskega kluba ni bil preveč uspešen. Kljub temu Rožman ne meni, da je zanj to korak nazaj v karieri. Kot je brez pretiranih besed odšel iz štajerske prestolnice, o razlogih tudi danes ni želel pretirano govoriti.

"Ne bi se pretirano oziral nazaj. Ta zgodba je za mano. Mislim, da smo tudi v Mariboru naredili ogromno delo, glede na obdobje, v katerem sem tja prišel in kaj se je dogajalo po mojem odhodu. So pa zagotovo tam bile stvari, ki so me motile, zato sem se v nekem trenutku tudi umaknil. Mariboru želim vse najboljše, moje misli pa so zdaj dokončno v Celju," je dodal.

Vuklišević okrepil celjsko obrambo

Medtem so Celjani predstavili tudi prvo zimsko okrepitev. Po novem bo v celjskem dresu igral branilec Damjan Vuklišević, nazadnje član Domžal. 26-letni centralni branilec je podpisal pogodbo do 30. junija 2025.

Vuklišević, ki v višino meri 193 centimetrov, ima bogate izkušnje z igranjem v slovenskem nogometnem okolju, saj je kot član Veržeja, Maribora, Krškega, Rudarja in Domžal v prvo- in drugoligaški konkurenci zbral 129 nastopov, 12 jih je dodal še v slovenskem pokalnem tekmovanju. Pohvali se lahko tudi z izkušnjami iz tujine - med januarjem 2018 in avgustom 2019 je branil barve Slovana iz Liberca, za katerega je zaigral na 11 obračunih.

Celjske nogometaše zdaj čakata dva tedna priprav doma, nato pa odhajajo na priprave v Turčijo. V tem času bodo izpopolnili svoje vrste, tam, kjer so zaznali pomanjkljivosti, odigrali bodo šest ali sedem pripravljalnih tekem ter nestrpno čakali na spomladanski del sezone.