Olimpija je slabo začela sezono državnega prvenstva in je po petih krogih zbrala vsega dve točki. Foto: Sandi Fišer
Olimpija je slabo začela sezono državnega prvenstva in je po petih krogih zbrala vsega dve točki. Foto: Sandi Fišer

Po burnih dogodkih na začetku tedna - klub sta zapustila športni direktor Simon Sešlar in trener Safet Hadžić - je podpredsednik Nogometnega kluba Olimpija Ljubljana Franci Zavrl pojasnil spremembe, zanikal odhod branilca Damjana Ošlaja, predstavil načrte za prihodnost in pograjal vedenje nekaterih navijačev na nedeljski tekmi državnega prvenstva proti Kopru.

Cime na rehabilitaciji
"Ošlaj trenira z ekipo, novega trenerja še iščemo, Sebastijan Cimerotič opravlja rehabilitacijo, ko bo povsem pripravljen, se bo spet vrnil v ekipo. Za zdaj je nova okrepitev Milan Andjelković, povem pa vam lahko, da se pogovarjamo še z vsaj sedmimi igralci. Pri izbiri trenerja ne bomo hiteli, saj ga iščemo dalj časa, mislim, da bo to slovenski strokovnjak. Novega športnega direktorja ne bomo iskali," je povedal Zavrl.

Kmalu bo le prišla spletna stran
Uprava si je za glavno nalogo zadala na novi stadion v Stožicah pripeljati čim večje število gledalcev. "Vemo, da je to dolgoročna zgodba, a že na nedeljski tekmi se je videlo, da ljudje podpirajo Olimpijo. Tekmo si je ogledalo 6.000 gledalcev, naš cilj je, da imamo na vsaki tekmi v povprečju vsaj 4.000 ljudi. Tudi zato bomo pripravili obrobno dogajanje ob vsaki tekmi, 10. septembra bo zaživela tudi nova uradna spletna stran." Zavrl priznava, da jim je za zgled NK Maribor.

Proračun bo presegel dva milijona
Proračun kluba za novo sezono znaša 1,5 milijona evrov, vendar bo na koncu prav gotovo znašal nekaj čez dva milijona, obveznosti do igralcev pa so z nekajdnevno zamudo zdaj povsem poravnane. Po kritičnem pismu navijačev Green Dragonsov, da v nedeljo na stadionu niso mogli kupiti hrane, bo vodstvo kluba v prihodnje na tekmah ponudilo banane.

Andjelković izpolnil otroške sanje
Na novinarski konferenci se je predstavil še Milan Andjelković, ki se je v prestolnico preselil iz Celja. "Želel sem si v Olimpijo, to je zame klub, za katerega sem goreče navijal v otroštvu in vodstvu bi se rad zahvalil za ponujeno priložnost, za izpolnitev sanj," je dejal Andjelković, njegov prestop pa z izjemo trajanja pogodbe ostaja poslovna skrivnost. Izbral si je dres s številko 13, za Olimpijo pa lahko uradno igra od petka naprej.