Sebastjan Cimerotič bo kljub
Sebastjan Cimerotič bo kljub "košarici" Olimpije nadaljeval nogometno kariero. Vprašanje je le, a ali v tretji ligi z Ljubljano ali v prvi z Mariborom? Foto: MMC RTV SLO
Zlatko Zahovič
Ali je Zahovićeva ponudba provokacija Olimpije in njenih navijačev ali ponudba nekdanjega soigralca priljubljenemu nogometašu, da kariero sklene s prvim naslovom prvaka? Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Luka Elsner, Domžale
Luka Elsner je v nepopolnih sedmih sezonah za Domžale odigral 185 prvoligaških tekem, pri čemer je z "ravbarji" dvakrat postal tudi državni prvak. Foto: EPA

Ponudba Zlatka Zahovića se je izkazala za resnično: Maribor je Cimerotiču ponudil, da svojo kariero, v kateri je najgloblji pečat pustil v Olimpiji, sklene pri "vijoličastih", največjih tekmecih "zeleno-belih".

"Cime" razpet med Olimpijo in Mariborom
Vodilnemu moštvu Prve lige si bi izkušeni napadalec prišel prav, saj so v Ljudskem vrtu povsem prevetrili napadalne vrste in bi potrebovali dodatnega napadalca. Hkrati se tako športni direktor Maribora kot "Cime" zavedata občutljivosti prestopa iz Ljubljane v Maribor. Olimpija se je priljubljenemu prulskemu 'driblerju' sicer odrekla in z njim prekinila pogodbo, na ponudbo pa so se negativno odzvali Green Dragonsi, dolgoletni podporniki in zavezniki Cimerotiča.

36-letni napadalec je zdaj postal član FC Ljubljane, ki ga vodi nekdanji uspešni igralec Marko Elsner, a ker ima Cimerotič le status amaterja, lahko do konca zimskega prestopnega roka še vedno podpiše profesionalno pogodbo.

Elsner znova v "domačih" Domžalah
Luka Elsner
se po štirimesečni avanturi v Bahrajnu znova vrača v Domžale. 28-letni branilec, ki je v dresu Domžal odigral največ tekem v zgodovini kluba, bo član dvakratnih državnih prvakov najmanj do konca sezone. Rumeno-modri dres pa bo v prihodnje nosil tudi kosovski Nemec Florent Aziri, ki je z Domžalčani podpisal dveletno pogodbo. Največji odliki 22-letnega napadalnega vezista sta hitrost in iznajdljivost pred nasprotnikovimi vrati.

Nove kadrovske spremembe pri Nafti
Odhodi in prihodi igralcev se v Lendavi kar vrstijo. Nazadnje so odšli Erdžan Bečiri, ki je do konca sezone podpisal pogodbo z avstrijskim drugoligašem First Vienna, Miha Kokol, ki je bil posojen iz Maribora, in Jernej Repina, prišli pa so Nemanja Jozić, Dejan Komljenovič, Luka Prašnikar in mladinska reprezentanta Rade Jovanovič in Miha Korošec. Vsi novinci so podpisali pogodbe do 30. junija 2011 z možnostjo podaljšanja. Pred podpisom pogodbe je tudi nekdanji reprezentant Igor Lazič.


Štirje novinci za obstanek v Prvi ligi si
Primorje
se je pred nadaljevanjem sezone okrepilo s štirimi novimi igralci. V rdeče-črnem dresu bodo spomladi igrali vezista Saša Božičič in Nejc Kolman, branilec Saša Kolman in napadalec Gregor Marc, poroča spletna stran ajdovskega kluba. "Sinovi burje" zasedajo zadnje, 10., mesto, za rešilnim osmim mestom (Triglav) pa zaostajajo za tri točke.

Ajdovci se bodo v soboto v Novigradu na prijateljski tekmi merili z madžarskim prvoligašem Kechkemetom, v torek pa bodo na domačem stadionu gostili češkega prvoligaša Banik iz Ostrave.

Mijatović uradno nadomestil Balažica
Okrepil se je tudi drugi primorski prvoligaš Hit Gorica. Potem ko so Novogoričani v Ukrajino h Karpatiju prodali branilca Gregorja Balažica, so zamenjavo zanj našli v Borisu Mijatoviču, ki je s svojim dozdajšnjim klubom CM Celjem prekinil pogodbo, z "vrtnicami" pa je sklenil 3,5-letno pogodbo

Radujko ostaja "zmaj" do l. 2013
Pri ljubljanski Olimpiji pa so podaljšali pogodbo z Daliborjem Radujkom, ki bo v Ljubljani do januarja 2013, spletna stran kluba pa poroča še, da je Olimpijo zapustil tretji vratar, mladi Matko Obradović, ki bo kariero nadaljeval v Kopru. Njegovo mesto bo zasedel mladi Elvis Džafić, ki je doslej branil za viško Svobodo, pri kateri bo z dvojno registracijo lahko tudi v prihodnje nabiral izkušnje.

Djermanović iz Rudarja v Litex
Z 8 goli najboljši strelec Rudarja Dejan Djermanović je prestopil k bolgarskemu prvoligašu Litexu iz Loveča. Djermanović je z bolgarskim prvoligašem podpisal pogodbo za prihodnja tri leta in pol.