Sebastjan Cimerotič je želel ob koncu kariere preživeti nekaj mirnih sezon pri Olimpiji, toda najprej mu je ponagajala poškodba, zdaj pa nesporazumi z vodstvom kluba. Foto: MMC RTV SLO
Sebastjan Cimerotič je želel ob koncu kariere preživeti nekaj mirnih sezon pri Olimpiji, toda najprej mu je ponagajala poškodba, zdaj pa nesporazumi z vodstvom kluba. Foto: MMC RTV SLO
Olimpija tone vse globlje, novi stadion v Stožicah krivulje ni obrnil navzgor. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Nova blamaža Olimpije

Toda 35-letnega Cimeta te dni ni v Moravskih Toplicah, kot se govori, ampak doma trenira po svojem programu. Po dveh tednih naj bi se spet vrnil v ekipo, če gre verjeti vodstvu kluba. V kratkem pogovoru za MMC je nekdanji slovenski nogometni reprezentant povedal, kako je bil šokiran, ko so ga poslali na priprave, in kaj si misli o trenutnem vodstvu NK-ja Olimpije, zlasti o podpredsedniku Franciju Zavrlu.



Vodstvo kluba je v četrtek sporočilo, da ste na rehabilitaciji. Kje ste in za kakšno rehabilitacijo sploh gre?
Slišim, da naj bi bil v Moravskih Toplicah in da treniram pri Srdjanu Djordjeviču. To ni res. Treniram po svojem programu na Golovcu. Tečem, delam vaje.

In zakaj so vas poslali na to rehabilitacijo?
Na podlagi tega, da nisem v formi. Vse je prišlo kot strela z jasnega. Po tekmi s Koprom so me poklicali in mi rekli, naj grem v Moravske Toplice in naj sodelujem z Djordjevičem. Samo gledal sem. Ne more Franci Zavrl presojati o tem, saj se ni nikoli ukvarjal s športom. Nihče me ne more kar pošiljati na neke rehabilitacije. Povedal sem jim, da forma res ni briljantna, ampak počasi se le vračam. Sedem mesecev sem bil hudo poškodovan. Iz dneva v dan sem se bolje počutil. Doktor Macura je rekel: Potrebuješ nekaj mesecev, ne nekaj dni, da igraš tako kot pred poškodbo. Očitno nekdo ni imel potrpljenja.

Ali pa se vas želijo znebiti ...
Poslušam razne govorice. Čas bo pokazal, kaj pravzaprav hočejo. Žalostno je. Šokiran sem, takega statusa si ne zaslužim. Za Olimpijo sem naredil več kot Zavrl. Dobre stvari se očitno hitro pozabijo. Nekomu sem trn v peti.

Namreč bolj logično bi bilo, da še vedno trenirate z ekipo.
Igral sem v tujini, vem, kako to gre. Če nisi v pravi formi, potrebuješ nogometne treninge. Moraš streljati na gol, jaz pa le tekam po gozdu in obiskujem fitnes v ŽAK-u. To je sumljivo, to je smešno. Ne potrebujem atletskih treningov, nisem atlet. Potrebujem nogometne treninge.

Je sicer vaše telo še sposobno igranja na najvišji ravni?
Seveda, sicer se tega ne bi šel več.

In kako komentirate trenutno stanje v klubu?
Po včerajšnjem izidu je jasno, da je klub na dnu in bo treba marsikaj spremeniti, da bo spet funkcioniral tako, kot je treba.

Vodstvo kluba želi, da bi bilo na vsaki tekmi 4.000 gledalcev. Se tudi vam to zdi neuresničljiva želja?
Ob zdajšnjih rezultatih in pri takih polomijah ni govora, da bi bile tribune tako polne. Ljudje niso neumni. Saj vendar razumejo nogomet.

Vas Green Dragonsi podpirajo?
Da! Poklicali so me in me vprašali, zakaj me kar naenkrat ni več. Niso mogli verjeti.

Se ob teh odnosih sploh še vidite v zelenem dresu?
Seveda, to sem že večkrat poudaril. Če bi moral oditi, bi moral bolj pod prisilo. Kaj pa naj drugega naredim, če se nihče noče niti pogovarjati z menoj?

Nova blamaža Olimpije