Damir Čontala bo skušal Muro znova popeljati v evropska tekmovanja. Foto: MMC RTV SLO
Damir Čontala bo skušal Muro znova popeljati v evropska tekmovanja. Foto: MMC RTV SLO

Sobočani so po jesenskem delu prvenstva na petem mestu, za vodilnim Mariborom zaostajajo 10 točk. Spomladanski del bodo začeli 9. februarja na preloženi tekmi v Stožicah.

"Za Muro je zgodovinsko leto, ki je postreglo z obilico uspeha, naslovom prvaka in igranjem v skupinskem delu Konferenčne lige. Tudi v novo leto stopamo z optimizmom, imamo dobre temelje, na katerih bomo gradili še naprej. Želimo si spet priti v Evropo, kar je naš primarni cilj," je pred nadaljevanjem sezone povedal predsednik kluba Robert Kuzmič.

Kdo je novi trener Mure Damir Čontala?

37-letni Čontala večjih sprememb ne napoveduje. "Načrt je pripravljen. Prva dva tedna so igralci dobili prosto, nato pa delali po načrtu priprav kondicijskega trenerja. Na pripravah bo žoga ves čas vključena v proces treningov, sicer pa veliko sprememb v primerjavi s prejšnjimi leti ne bo. Vsak trener ima nekaj svojega, tako da bomo nekatere stvari malce dodali, nekatere malce spremenili, a večjih sprememb ne bo," je povedal Čontala.

Njegova pomočnika bosta Milan Anđelković in Andrej Kvas. Še naprej del trenerskega štaba ostajata kondicijski trener Dejan Novak in trener vratarjev Aleš Luk.

Ekipo je okrepil 18-letni Miha Kompan Breznik, ki je zapustil Olimpijo. Klub sta zapustila Marko Brkić in Staniša Mandić, na posojo pa bo odšel Azur Mahmić.

Predvidenih je šest pripravljalnih tekem
Muraši bodo v pripravljalnem obdobju predvidoma odigrali šest tekem. Srečali se bodo s Kapfenbergom, Zalaegerszegijem, Lechom iz Poznanja, Čukaričkim, praško Slavio in Sturmom iz Gradca.

Čontala nasledil Šimundžo: Z nekaj sreče se lahko zgodba tudi ponovi