Dejan Dončić je pred štirimi leti Nafto popeljal v finale pokalnega tekmovanja, kjer pa je bila boljša Mura z 2:0. Foto: www.alesfevzer.com
Dejan Dončić je pred štirimi leti Nafto popeljal v finale pokalnega tekmovanja, kjer pa je bila boljša Mura z 2:0. Foto: www.alesfevzer.com

Domžalska zasedba je na sedmih tekmah državnega prvenstva doživela šest porazov in le enkrat remizirala.

Domžalčani so se v letošnjo sezono podali z Erikom Merdanovićem, ki je po šesti tekmi v sezoni in le eni osvojeni točki nepreklicno odstopil z mesta glavnega trenerja. V preteklem tednu je ekipo na dveh tekmah vodil Matej Podlogar, zdaj je vodstvo kluba odgovorno nalogo vodenja članskega moštva namenilo Dončiću.

Oražem: Vztrajamo pri domači stroki
"Dejan izjemno dobro pozna nogomet in njegove zakonitosti, zato odločitev zanj ni bila težka. Vztrajamo pri domači stroki in menim, da je to pravilno. Dejan je na dozdajšnji trenerski poti dokazal, da si zasluži naše zaupanje. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil tudi Mariboru, ki nam je prišel nasproti in omogočil, da je Dejan postal naš novi trener članske ekipe," je odločitev pojasnil izvršni direktor Matej Oražem.

Dončić je med letoma 2005 in 2013 v Domžalah opravljal vloge trenerja mlajših selekcij, vodje mladinskega pogona ter pomočnika glavnega trenerja članske ekipe. Po odhodu iz Domžal je v članskem nogometu vodil kranjski Triglav in lendavsko Nafto, s katero se je uvrstil v finale slovenskega pokala. V zadnjem obdobju pa je bil v vlogi glavnega trenerja mladinske zasedbe Maribora, s katero je osvojil tudi naslov državnega prvaka.

Po šestih letih se vrača v Domžale
"Po šestih letih se vračam v Domžale in lahko rečem, da se počutim zelo prijetno. Vesel sem, da smo se dogovorili za ponovno sodelovanje, saj se tukaj počutim kot doma," je dejal Dončić.

Domžalčani so v letošnjo sezono krenili pod pričakovanji in prva naloga novega trenerja je dvigniti krivuljo izidov navzgor.

"Prvi korak je bil opravljen že danes na treningu, ko sem spoznal igralce. Želimo si dvigniti raven igre in začeti nizati dobre rezultate. Težko govorim o dogajanju v preteklosti. Zanima me le prihodnost," je napovedal Dončić, ki želi najprej stabilizirati stanje v ekipi.

"Prvi cilj je, da pridemo iz cone izpada. Treba je vzpostaviti ravnotežje tako na igrišču kot v garderobi. Želja je, da se proti koncu sezone ne bi bali izpada, ampak da bi se borili za višja mesta na prvenstveni lestvici," je sklenil novi strateg rumene družine.

Grajfoner prepričan, da bo dodana vrednost ekipi
Lovro Grajfoner, ki je že dlje časa vadil ob Kamniški Bistrici, je podpisal pogodbo do konca aktualne sezone.

24-letni Grajfoner je bil v preteklosti član Maribora, Drave, Aluminija in Dravinje, mudil pa se je tudi v tujini, in sicer pri ciprskem Akritas Chlorakasu in ukrajinskemu Minaju, od katerega se je mogel posloviti zaradi rusko-ukrajinske vojne.

"V Domžalah so me vsi lepo sprejeli in že od prvega dne se v klubu počutim odlično. Treningom sem se priključil že na začetku poletja, vendar je dokazovanje na žalost prekinila manjša poškodba. Zdaj sem stoodstotno pripravljen in na voljo novemu trenerju. Prepričan sem, da bom dodana vrednost ekipi. Želim si, da Domžale vrnemo na mesto, kamor spadajo, saj si klub to zasluži," je ob podpisu dejal Grajfoner.