Nusmir Fajić je pustil v Muri odličen vtis. Kako bo v Ljudskem vrtu? Foto: Aleš Fevžer
Nusmir Fajić je pustil v Muri odličen vtis. Kako bo v Ljudskem vrtu? Foto: Aleš Fevžer

25-letni Fajić je dobro znan obraz slovenskih nogometnih zelenic, saj je predtem odlično igral v dresu Mure, pogodbo je sklenil do leta 2016: "Prišel sem v velik, odlično organiziran klub, to je vidno na vsakem koraku. Maribor vsako leto dolgo igra v Evropi in verjamem, da bo tako tudi ob mojem igranju v vijoličasti majici. Ko se je pojavila možnost prestopa, nisem imel dileme. Ni treba dvakrat čakati na klic iz Ljudskega vrta. Ne bom imel težav s prilagajanjem, večino igralcev že poznam. Ekipa Maribora je nad vsemi v slovenski ligi. V tem času, ko sem bil na nasprotni strani, nisem imel priložnosti za boljše rezultate. Ne dvomim, da me zdaj čakajo zmagoviti trenutki."

Smrekar se je v preteklih tednih že preizkusil na skupnih treningih z vijoličastimi. Gre za 23-letnega hrvaškega igralca, ki je v preteklosti igral za Varteks, Sedan in Charleroi. Pogodbo s klubom je podpisal do leta 2015 in ob tem dejal.

"Prvi vtisi so odlični, ekipa me je lepo sprejela. Zavedam se, kakšno čast prinaša igranje v Mariboru, in storil bom vse, da upravičim zaupanje vodstva kluba. Konkurenca mi ustreza, zahteva od mene, da bom še boljši. Veliko tekem bo tudi v spomladanskem delu sezone, vsi bomo dobili priložnost."