Stadion Bonifika bo 31. maja gostil pokalni finale. Foto: www.alesfevzer.com
Stadion Bonifika bo 31. maja gostil pokalni finale. Foto: www.alesfevzer.com

so med drugim odločili, da bo finalni dan pokalnih tekmovanj znova v Kopru 31. maja.

Najprej bosta na sporedu tekmi mladinskega in ženskega pokala, glavna večerna tekma pa bo tekma finalistov Pokala Slovenije na osrednjem igrišču koprske Bonifike. Polfinalna para sta Olimpija - Maribor in Domžale - Krka, tekmi bosta 5. in 12. aprila.

Člani so sprejeli tudi koledar tekmovanj. Prvoligaško tekmovanje v sezoni 2017/18 se bo predvidoma začelo 15. julija s tekmami prvega kroga, medtem ko bo zadnji jesenski krog, v primeru primernega vremena, odigran 16. decembra (21. krog). Tekmovanje v 2. SNL se bo začelo 5. avgusta, jesenski del pa se bo končal 17. novembra. Poleg omenjenih točk so člani izvršnega odbora sprejeli tudi reprezentančni koledar za leto 2017, ki je v največji meri usklajen s koledarjem tekmovanj NZS in termini mednarodne nogometne zveze.

Izvršni odbor se je seznanil tudi z odstopom Aleša Zavrla z mesta generalnega sekretarja NZS-ja. Zavrl je vlogo generalnega sekretarja Nogometne zveze Slovenije opravljal od februarja 2010 in bo od 1. marca prevzel vodenje oddelka za licenciranje in finančni fair play pri Uefi.