Epizoda Marka Futacsa v Stožicah je bila zelo kratka. Foto: www.alesfevzer.com
Epizoda Marka Futacsa v Stožicah je bila zelo kratka. Foto: www.alesfevzer.com

Pilj je na začetku kariere igral za Belišće, nadaljeval v Novigradu, leta 2018 pa je odšel v Osijek. Najprej je bil del tamkajšnje druge ekipe, potem pa se je že po polovici sezone dokazal in preselil k prvi ekipi. Za Osijek, ki v zadnjih letih kroji vrh hrvaškega nogometa, je zbral 118 nastopov ter zbral 10 zadetkov in šest podaj.

Olimpija je v ponedeljek podpisala pogodbo tudi s hrvaškim vezistom Robertom Mudražijo.

Iz tabora zeleno-belih so medtem sporočili še, da klub zapušča madžarski napadalec Marko Futacs, ki je v Ljubljano tako kot trener Dino Skender prišel 12. oktobra. Odigral je samo pet tekem oziroma 284 minut. Edini zadetek je dosegel ob svojem debiju na tekmi proti Taboru iz Sežane (1:0). Sprejeta je bila sporazumna odločitev o predčasnem koncu sodelovanja.

31-letni Futacs je bil v sezoni 2016/2017 z 18 zadetki najboljši strelec prve hrvaške lige, tedaj je igral za Hajduk. Med drugim je bil tudi član Leicestra in trikrat oblekel dres madžarske reprezentance.

Sorodna novica Novi član Olimpije je vezist Robert Mudražija

Voloder dokončno v Mariboru

Maribor in Köln sta dosegla dogovor o prestopu Roberta Voloderja v Slovenijo. 20-letni branilec je bil nazadnje v Ljudskem vrtu kot posojeni igralec, kluba pa sta potrdila, da so se Mariborčani odločili za odkup.

Voloder je na 20 tekmah do zdaj dosegel dva zadetka za vijoličaste.

"Robert je povsem upravičil zaupanje, kar potrjuje tudi njegova minutaža z redno prisotnostjo na igrišču v jesenskem delu prvenstva. Zadeve so bile že ob prihodu napeljane, tako da smo imeli zelo realno možnost odkupa in odločili smo se izpeljati prestop. Robertova zgodba je pozitivna in dokazuje, da Maribor omogoča obetavnim igralcem uspešno razvojno pot," je za spletno stran kluba dejal športni direktor Marko Šuler.

"Robert se je po menjavi sredine razvil v nogometaša prve enajsterice in veseli smo zanj. Logično je, da se je Maribor zato odločil tudi za nakup," pa je povedal športni direktor Kölna Jörg Jakobs.