George Juncaj je predstavil načrte na novinarski konferenci v Murski Soboti. Foto: TV Slovenija, zajem zaslona
George Juncaj je predstavil načrte na novinarski konferenci v Murski Soboti. Foto: TV Slovenija, zajem zaslona

Njegova prva zgodba v slovenskem nogometu v Novi Gorici, kjer je sodeloval v sezoni 2022/23, se je klavrno končala. V Murski Soboti ima drugačne načrte: "Mislim, da v našem dogovoru ne piše, da prihodnje leto odidem. Prišel sem, da bi tu ostal. Zadovoljen sem, da sem tukaj. Gre za zanimiv klub v Sloveniji, ima dobro navijaško bazo in prav to sem si želel. To je največja stvar. Klub dobro deluje in to je najpomembneje, da sem tudi tukaj," je povedal Juncaj.

O točno določenem znesku vložka ni želel govoriti: "Nimam posebnega zneska, da bi rekel, da imam toliko denarja in ne morem porabiti več."

Novi strateški partner Mure je z družino v soboto prispel v Mursko Soboto in si v družbi predsednika Roberta Kuzmiča, generalnega direktorja Agrona Šalje in poslovnega direktorja Aleša Keglja ogledal trening murašev na Fazaneriji. Malo manj je bil zadovoljen v nedeljo, ko je v Stožicah spremljal poraz črno-belih. Olimpija je bila boljša kar s 4:0.

Z novim partnerjem znova na evropsko raven
"Projekt peljemo naprej. Muro želimo popeljati višje, na evropsko raven. Za nadaljnji razvoj kluba potrebujemo širšega partnerja, ki nam lahko pomaga uresničiti te cilje. To je bila ena od zadnjih točk v naši dolgoročni strategiji, v kateri smo zapisali, da je Mura po tem, ko se pojavi na evropskem zemljevidu, zrela za iskanje strateškega partnerja. To smo dejavno začeli pred dobrim letom, lansko poletje smo se dobro pripravili, jeseni tudi začeli. Pred osmimi meseci se je kot eden od potencialnih kandidatov pojavil gospod Juncaj, povezava do njega pa je bil Agron Šalja," je pojasnil predsednik Robert Kuzmič.

"Po novem letu se je vse skupaj začelo aktivno odvijati. Junija smo prišli do zaključka, uskladili osnovne pogoje sodelovanje, strateške cilje za Muro, danes pa smo tukaj, ko smo že pošteno zavihali rokave in že trdo delamo," je dodal Kuzmič.

"Glede financiranja smo se zavezali, da bomo po njegovem prihodu v Slovenijo opravili analizo. Počasi smo začeli graditi ekipo, v mesecu ali dveh bomo oblikovali proračun za to in prihodnje leto, zagotovo pa bo v prihodnjem letu drugače. Analizo bomo začeli že takoj po novem letu in se pripravljali na prihodnjo sezono. Konkretnega proračuna še nismo definirali, zagotovo pa bo v prehodnem obdobju potrebno sofinanciranje," je razlagal predsednik Mure.

Murskosoboška občina, ki je lastnik stadiona Fazanerija, bi s sodelovanjem strateškega partnerja lažje uresničila tudi načrte o dograditvi tribun.

Ameriški poslovnež bo vlagal v NŠ Mura

V Muro prišel tudi sin Steven Juncaj
Za Muro bo igral tudi sin Steven Juncaj. Iz ekipe Michigan Stars se je vezist preselil na Fazanerijo, podpisal je pogodbo do 30. junija 2026. V mlajših selekcijah je bil član nizozemskega Vitesseja in švicarskega Grasshoppersa. Izkušnje iz Slovenije tako kot njegov oče že ima, saj je v spomladanskem delu sezone 2022/23 v prvi ligi nosil dres Gorice. Od tam se je preselil k Rijeki, saj se je George Juncaj tudi na Reki dogovarjal za vlaganje v klub, nazadnje pa je kot posojen nogometaš hrvaškega prvoligaša igral za ameriškega nižjeligaša Michigan Stars FC.

"Težko je govoriti o svojem otroku, vendar mislim, da imam odličnega otroka. Nogomet igra že od malega, je eden od prvih Američanov, ki je dobil ponudbo, da gre v Barcelono. Odšel je v Vitesse, igral za Grasshoppers, bil povabljen v Stuttgart, nato pa smo ga odpeljali domov. Leto in pol je igral za mojo ekipo, v tem času pa je šel tudi na univerzo. Želel sem, da se še enkrat preizkusi v Evropi. Igral je za Gorico, odigral je 12 tekem. Ni mu bilo lahko. Težko se je znajti, saj tukaj ni poznal nikogar. Že pred zadnjo tekmo z Gorico je dobil povabilo Rijeke, kljub temu pa je bil po porazu in izpadu v drugo ligo zelo čustven, saj takšen je. Preden je prišel sem, je imel tudi ponudbo iz Avstrije, vendar je dejal, da želi pomagati tukaj. Ne glede na to, koliko bo plačan. Nič ni zahteval, podpisal je dogovor, saj želi pomagati," je o podpisu pogodbe svojega sina poudaril George Juncaj.