Svež denar bo Muri omogočil poplačilo starih in letošnjih dolgov, zaradi katerih je klubu grozila ponovna selitev v nižje lige. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Svež denar bo Muri omogočil poplačilo starih in letošnjih dolgov, zaradi katerih je klubu grozila ponovna selitev v nižje lige. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Black Gringosi
Fazanerija je bila s povprečno 3.336 gledalcev na tekmo poletin in jeseni 2011 najbolj obiskan športni objekt v Sloveniji. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Predstavniki italijanskih vlagateljev, ki stojijo za podjetjem Geofocus Solutions (spečem podjetju, registriranem v Londonu), so uspeli prepričati župana Antona Štihca. V skupni izjavi vpletenih strani, ki jo v celoti objavljamo spodaj, so predstavljeni prvi koraki preoblikovane Mure 05, pri čemer pa prav veliko o namenih in ciljih investitorjev še vedno ni znano. Zapisano je, da bodo vlagatelji pokrili dolgove, sanirali klub in zagotovili sredstva za dokončanje sezone v Prvi ligi si, v kateri "muraši" po 21. krogih zasedajo visoko 4. mesto, ki bi jim ob koncu sezone lahko prineslo celo nastop v evropskih pokalih.

Petletni brezplačni najem Fazanerije
Soboška občina bo dala nogometnemu klubu v petletni brezplačni najem celoten športni kompleks Fazanerija, pri čemer bodo "črno-beli" od prihodnje sezone vse stroške krili sami. Občina je potrdila naložbo v razsvetljavo, ki je en izmed pogojev za pridobitev in ohranitev prvoligaške licence. Več o višini vložka Italijanov naj bi bilo znano prihodnji teden na novinarski konferenci po sklenitvi vseh v ponedeljek dogovorjenih pogodb.


Na sestanku med predstavniki italijanskih investitorjev v nogometni klub MURA 05, vodstvom nogometnega kluba MURA 05 in vodstvom Mestne občine M. Sobota, ki je bil v ponedeljek 30. 1. 2012 med 17. in 19. uro v prostorih Mestne občine M. Sobota, so bili dogovorjeni naslednji zaključki:

1. Med Mestno občino Murska Sobota kot lastnico nepremičnine - športnih objektov in površin nogometnega kompleksa Fazanarija (stadion, glavno in pomožno igrišče) - in nogometnim klubom MURA 05 kot uporabnikom navedene nepremičnine,bo sklenjena petletna pogodba o uporabi te nepremičnine.
2. Stroške, ki so povezani z nemotenim funkcioniranjem prej navedenih nepremičnin - športnih objektov in površin nogometnega kompleksa Fazanarija - in jih je do sedaj plačevala Mestna občina Murska Sobota, bo le-te plačevala tudi do konca nogometne sezone 2011/2012.
3. Od nogometne sezone 2012/2013 naprej bo nogometni klub MURA 05 prevzel vse stroške v zvezi z nepremičnino, ki jo uporablja (športni objekti in površine nogometnega kompleksa Fazanerija: stadion, glavno in pomožno igrišče).
4. Mestna občina Murska Sobota bo še naprej sofinancirala delovanje nogometnega kluba MURA 05 v višini, ki je najmanj tako visoka, kot je bila do sedaj (v letu 2011). Sredstva bo namenila klubu preko vsakoletnih javnih razpisov za programe športa v Mestni občini Murska Sobota.
5. Mestna občina Murska Sobota ima v proračunu za leto 2012 predvideno investicijo v izgradnjo reflektorjev ob glavnem nogometnem igrišču in modernizacijo avdionaprav (ozvočitve) na mestnem nogometnem stadionu v Fazanariji.
6. Investitor bo v nogometni klub MURA 05 vložil sredstva za finančno sanacijo kluba in pokril sredstva za nemoteno delovanje kluba do konca letošnje nogometne sezone.
7. Podrobnejše informacije in obrazložitve predstavnikov investitorja v nogometni klub MURA 05 in vodstva nogometnega kluba bodo podana po podpisu vseh pogodb.