Krunoslavu Jurčiću je uspelo preporoditi Maribor, ki je zelo slabo začel sezono. Foto: www.alesfevzer.com
Krunoslavu Jurčiću je uspelo preporoditi Maribor, ki je zelo slabo začel sezono. Foto: www.alesfevzer.com
V Ljudskem vrtu začeli priprave na spomladanski del

Po uvodnem nagovoru trenerja Krunoslava Jurčića je sledil prvi trening v dveh delih (najprej v telovadnici, nato pa še na pomožnem igrišču), ki je trajal več kot dve uri.

Na seznamu je trenutno 30 igralcev: Handanović, Cotman, Obradović, Rajčević, Šuler, Gigli, Živko, Viler, Janža, Palčič, Mejač, Mertelj, Kabha, Filipović, Vujčić, Ibraimi, Bohar, Dervišević, Ndiaye, Sallalich, Vršič, Rahmanović, Janković, Vokić, Moravac, Tavares, Mendy, Bajde, Volaš, Celar.

"Vsi so se v dogovorjenem času pojavili na dogovorjenem mestu. Manjkal je le Gigli, ki bo medtem po dogovoru opravil dodatne terapije v Italiji. Presenečenj v prestopnem roku ni bilo, pričakovali smo, da bo glede na ponudbe težko zadržati Stojanovića. Z nami sta takoj tudi novinca Palčič in Rahmanović, počakali pa bomo, ali se bo morda v prihodnjih dneh moštvu pridružil še kakšen nov obraz. Vreme nam omogoča, da lahko izpolnjujemo tudi predviden del vadbe na zunanji travnati površini. Prvi vtisi so dobri, škoda je le, da nekateri igralci zaradi vmesne daljše odsotnosti ali težav s poškodbami še ne bodo mogli takoj vaditi v polnem obsegu. Zato bo treba nekoliko prilagoditi obremenitve ali posameznikom pripraviti posebni program, toda to sodi k našemu delu. Zadovoljni smo z zasnovo programa v pripravljalnem obdobju, uvod bo opravljen v Ljudskem vrtu, bazični del bo v Moravskih Toplicah, nato bomo vmesno obdobje preživeli v domačem okolju in potem sledi sklepno dogajanje s piljenjem forme v Turčiji," je poudaril Jurčić, ki začenja prve priprave na vijoličasti klopi.

Jurčić noče nobene evforije
Maribor je odlično končal jesenski del prvenstva, zaostanek za Olimpijo je znižal le na tri točke. "Ne dovoljujem nobene evforije. Še vedno smo drugi. To je dejstvo, moramo loviti prvo mesto," je še dodal Jurčić, ki si želi še enega osrednjega branilca.

Zahovič še išče okrepitve
"Želimo ohraniti zadeve v mirnih vodah. Osvežiti ekipo in izpolniti trenerjeve zahteve je vse prej kot lahko, vsi si želimo imeti okrepitve, nove obraze, vrhunske igralce, seveda pa moramo delovati v naših okvirih. Toda brez skrbi, ves čas si prizadevamo, da bi prišlo še do kakšne spremembe," je pojasnil športni direktor Zlatko Zahovič.

Priprave v Moravskih Toplicah in Beleku
Treningi bodo potekali tudi v Moravskih Toplicah (od 18. do 29. januarja) in v Beleku (od 6. do 20. februarja). Znani pa so vsi nasprotniki med dvotedenskim osrednjim delom priprav v Turčiji (Sarajevo, Trenčin, Esbjerg, Tianjin Teda, Astana in Zorja).

V Ljudskem vrtu začeli priprave na spomladanski del