Športni direktor Kopra Miran Pavlin se bo o nadaljevanju igralske kariere odločil po opravljenih pripravah prvakov v Turčiji. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Športni direktor Kopra Miran Pavlin se bo o nadaljevanju igralske kariere odločil po opravljenih pripravah prvakov v Turčiji. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Jože Benko
Kje bo nadaljeval sezono Jože Benko (v modrem dresu)? Foto: EPA

Na novinarski konferenci sta direktor kluba Tomaž Bele in član vodstva kluba Ante Guberac pojasnila finančni položaj kluba, ki je v pretekli polovici leta poravnal vse večje zapadle dolgove iz preteklih sezon, tako da bo postopek licenciranja v prihodnji sezoni precej lažji.

V torek je pogodbo z Nafto zaradi zaostajanja obveznosti prekinil najboljši strelec Prve lige si Jože Benko. Strelec 11 golov na 18 tekmah jesenskega dela je tako postal prosti igralec.

Med novinci tudi nadarjeni Makedonec
Športni direktor Miran Pavlin je dodal, da bo ekipa 30. januarja odšla na dvotedenske priprave v Antalyo v Turčiji. Na seznamu igralcev je za zdaj 23 nogometašev, med njimi novinca iz Ajdovščine Dejan Marjanovič in Bojan Djukič, s Koprom pa trenira tudi 18-letni Filip Timo iz Makedonije. Treningom se je priključilo tudi pet mladincev, Miran Pavlin pa bo opravil celotne priprave, nato pa se bo odločil, ali bo v prvenstvo krenil tudi kot nogometaš.

Karić in Kovačević ostajata na Bonifiki
Trener Primož Gliha bo v prihodnjih dneh dobil novega pomočnika, vendar v klubu še niso želeli uradno objaviti imena, bo pa to predvidoma strokovnjak z Obale. Gliha je ob tem poudaril, da si bodo v prihodnje v Kopru prizadevali za čim večje število domačih igralcev. Kljub drugačnim napovedim v nekaterih medijih pa na Bonifiki tudi v prihodnje ostajajo Amir Karić, Marko Grižonič in Nebojša Kovačević. V Ajdovščino so posodili obrambnega igralca Mariča in rezervnega vratarja Suhonjiča.