Nogometaši Kalcerja so premagali branilce naslova Celjane s 4:2 (fotografija je arhivska). Foto: www.alesfevzer.com
Nogometaši Kalcerja so premagali branilce naslova Celjane s 4:2 (fotografija je arhivska). Foto: www.alesfevzer.com

Varovanci Alberta Riere so po odlični evropski predstavi proti Istanbul Basaksehirju v Športnem parku v Domžalah pokazali drugačen obraz. Čeprav so dvakrat vodili, so na koncu zmagali Radomljani in izenačili rekord kluba s četrto zaporedno prvoligaško zmago. Z njo so se prebili na sedmo mesto, Celje je četrto z enakim točkovnim izkupičkom, kot ga ima tretjeuvrščeni Koper.

Celjani so hitro povedli in z minimalnim vodstvom končali prvi polčas. Drugi polčas pa so bolje začeli Radomljani, ki so izenačili. Nato so znova povedli Celjani. Gostitelji se niso predali, trener Darjan Slavic je izvedel zmagovite menjave, tri gole so dosegli rezervisti.

V prvem polčasu le celjski gol
Celjani so povedli v 8. minuti. Matija Kavčič je z leve strani poslal predložek na oddaljeno vratnico, pritekel je Mario Kvesić, ki je z močnim in natančnim strelom matiral vratarja Kalcerja.

V 23. minuti so imeli Radomljani izvrstno priložnost za izenačenje, ko je z 11 metrov streljal Stjepan Davidović, izkazal pa se je Matjaž Rozman.

V 35. in 36. minuti so bili gostje še dvakrat nevarni, med drugim je žoga po poskusu Tamarja Svetlina oplazila zadnji del prečke, v 41. minuti pa je še lepšo priložnost zapravil Armandas Kučys, ko mu žoge ni uspelo spraviti mimo Emila Velića.

V drugem polčasu kar pet golov
Riera je na začetku drugega polčasa še okrepil napadalno usmerjeni del ekipe, a se mu ni izšlo po željah, saj so Radomlje v 53. minuti izenačile. Po podaji Roka Štormana z leve strani se je Stjepan Davidović dobro otresel Kavčiča in z natančnim strelom malce z leve strani kazenskega prostora zadel za 1:1.

V 56. minuti je imel na drugi strani Ivan Brnić dovolj prostora za strel, vendar je žogo le za malo poslal mimo vrat, neuspešen pa je bil tudi z volejem v 60. minuti.

Kvesić je v 65. minuti vpisal še podajo – z njo je v kazenskem prostoru zaposlil Svita Sešlarja, ki je s 15 m meril v levi zgornji kot. Celje je znova povedlo (1:2).

Trojna menjava Darjana Slavica pa se je hitro, po dveh minutah, obrestovala. Zmagovito akcijo sta pripravila rezervista – Aleksandar Vučenović je preigral celjsko obrambo, podal je Niku Gajzlerju, ki je z roba kazenskega prostora natančno meril v levi spodnji kot (2:2).

Aleksandar Vučenović se je v 81. minuti vpisal še med strelce, s 25 m je močno streljal v desni zgornji kot in Kalcer je prvič povedel. Zmago so gostitelji potrdili v 96. minuti, ko je z 11 m močno meril še en rezervist Sandro Zukić.

Radomljani so imeli 17 strelov, pet v okvir vrat. Celjani so imeli osem strelov, tri v okvir vrat.

Radomlje pripravile presenečenje

Olimpija znova na vrhu – tri točke pred Mariborom
Olimpija je izkoristila remi Maribora – ta se je na sobotnem derbiju šele v 93. minuti izognil porazu pri Muri (1:1) – in se z gladko zmago nad Domžalami (3:0) povzpela na vrh prvenstvene lestvice.

Raul Florucz je dosegel dva gola za Olimpijo. V letošnji Prvi ligi jih je skupaj dosegel pet. Foto: www.alesfevzer.com
Raul Florucz je dosegel dva gola za Olimpijo. V letošnji Prvi ligi jih je skupaj dosegel pet. Foto: www.alesfevzer.com

Zmaji so povedli v 10. minuti, ko je Ajdin Mulalić po podaji z leve strani žogo odbil točno na nogo Raulu Floruczu, ki je iz bližine dosegel četrti gol sezone. V 18. minuti je bila Olimpija blizu novemu zadetku, vendar se je Mulalić odlično odzval po strelu Marka Bresta z glavo.

Pozneje sta bila s streloma neuspešna še Peter Agba in Florucz, nato še enkrat Brest, v 42. minuti pa je imel domžalski vratar veliko dela po novem Floruczovem poskusu, medtem ko gosti niso sprožili niti enega strela.

V uvodu drugega dela se je nadaljevala zgodba iz prvega dela, Olimpija je imela pobudo, med drugim je v 51. minuti Florucz zadel prečko, v 52. je tudi dosegel nov gol, ko se je za las izognil prepovedanemu položaju in matiral Mulalića za več kot zasluženih 2:0 in svoj peti gol sezone.

Šele v 61. minuti so gostje sprožili svoj prvi strel na tekmi, Matevž Vidovšek pa ni imel veliko dela po poskusu Nermina Hodžića. A tudi to ni spremenilo poteka dogajanja, Domžale še naprej tako rekoč niso ustvarjale nikakršnega pritiska na Olimpijine igralce, ki so tako imeli obilico časa za držanje žoge. Za nameček so v 81. minuti zmaji še povečali prednost, po podaji Charlesa Thalissona z desne strani je lastno mrežo zadel Abraham Nwankwo.

Nogometaši Olimpije spet zmagali
Maribor je lahko zadovoljen s točko

Koper sedmič zmagal
Nogometno nedeljo je z zamudo zaradi prometa in težav z opremo odprla tekma Koper – Bravo Kostel, na kateri so gledalci videli kar pet golov (3:2).

Koper je povedel v 22. minuti, avtogol je nesrečno dosegel vratar Brava Matija Orbanić. Isaac Matondo je poslal predložek v kazenski prostor, tam je bil Deni Jurić, ki je z desetih metrov sprožil močan strel, a stresel le prečko. Žoga se je od Orbanića odbila v mrežo.

Omar El Manssouri je v 30. minuti uspešno preigraval, z diagonalnim strelom z leve strani pa je premagal Orbanića.

Omar El Manssouri je poskrbel za drugi koprski gol na tekmi proti Bravu. Foto: www.alesfevzer.com
Omar El Manssouri je poskrbel za drugi koprski gol na tekmi proti Bravu. Foto: www.alesfevzer.com

Bravo je zadel v zadnjih sekundah prvega polčasa. Mark Španring je podal z desne strani, Milan Tučić je najprej streljal z glavo in zadel prečko, odbito žogo pa je nato poslal v mrežo. To je peti prvoligaški gol za Tučića v letošnji sezoni.

V 73. minuti so se Koprčani razveselili novega gola. Mark Pabai je podal v kazenski prostor, Tomi Jurić pa je pritekel in zadel od blizu (3:1). Tri minute pozneje je Mark Španring po podaji Mateja Poplatnika zadel za Bravo (3:2).

Tekma v Kopru se je začela z zamudo

Na vrhu prvoligaške lestvice je Olimpija z 28 točkami, sledi Maribor s 25, Koper in Celje jih imata po 23.


PRVA LIGA TELEMACH – 13. KROG

KOPER – BRAVO 3:2 (2:1)
400; Orbanić 22./ag, El Manssouri 30., Jurić 73.; Tučić 45.+2, Španring 76.

Sodnik: Slavko Vinčić (Maribor)

KALCER RADOMLJE – CELJE 4:2 (0:1)
350; Davidović 53., Gajzler 73., Vučenović 81., Zukić 96.; Kvesić 8., Sešlar 65.

Sodnik: Anže Jerič (Cerklje na Gorenjskem)

OLIMPIJA – DOMŽALE 3:0 (1:0)
Florucz 10., 52., Nwankwo 82./ag

Sodnik: Alen Borošak (Spodnji Duplek)


Odigrano v soboto:

PRIMORJE – NAFTA 1903 1:1 (0:0)
150; Bešir 57.; Dumančić 47.

MURA – MARIBOR 1:1 (1:0)
2750; Maroša 35.; Tetteh 93.