Andrej Kotnik je v tej sezoni igral le 17 minut. Na tekmi 9. kroga proti Muri je vstopil v 73. minuti. Foto: www.alesfevzer.com
Andrej Kotnik je v tej sezoni igral le 17 minut. Na tekmi 9. kroga proti Muri je vstopil v 73. minuti. Foto: www.alesfevzer.com

"Z Andrejem smo že vmes iskali najustreznejšo rešitev in jo zdaj tudi našli, z obojestranskim dogovorom o sporazumni prekinitvi pogodbe. Zahvaljujemo se mu za skupne trenutke in želimo obilo sreče na nadaljnji poti," je pojasnil športni direktor Marko Šuler.

26-letni ofenzivni vezist je prišel v Ljudski vrt poleti 2019, zbral je 54 nastopov in dosegel tri zadetke.

"Zvrstili so se vzponi in padci, z moje strani niso bile ves čas vse zadeve takšne, kot bi morale biti. Ampak vseeno je imela naša zgodba tudi pozitivna obdobja, še posebej na začetku sodelovanja. Pomnil bom prijetne trenutke, klubu pa želim veliko uspeha v nadaljevanju sezone in tudi v prihodnje," je povedal Kotnik.

Poleti ni smel oditi k Olimpiji
Kotnik je bil že poleti blizu odhoda iz Maribora, saj je bil na seznamu želja Olimpije. Maribor mu je pustil oditi, a le v Tabor iz Sežane ali pa v tujino. Vijoličasti ga niso želeli spustiti k tekmecem za naslov državnega prvaka.

Šuler: Maribor kaže spet tisto staro podobo
Mariborčani so se vrnili s priprav v Beleku v Turčiji. Odigrali so štiri pripravljalne tekme. Premagali so avstrijski LASK z 2:1, nato so remizirali s Crveno zvezdo (1:1), izgubili so proti Voždovcu z 1:2 in za konec še remizirali z Levskim (2:2).

"Maribor kaže znova tisto staro podobo, to je najpomembnejša ugotovitev. Videl sem Maribor, ki je osredotočen, deloven, ima načrt, se drži zastavljenih smernic in ima podobo resne ekipe. Fantje so izredno dobro sprejeli zahteve, razumejo, kaj je tisto, kar edino šteje. Na koncu so se tudi dodatno medsebojno povezali, tako da je po vseh pokazateljih končna ocena priprav v Turčiji pozitivna. Seveda ob zavedanju, da je to začetek, osnova, ki ne prinaša nobenih zagotovil. Postavljeni so temelji, zdaj pa gremo ob nadaljnjem odmerjanju dejavnosti naprej," je za spletno stran kluba povedal Šuler.

Koprčani pripeljali mladega Jamajčana
Koper je pripeljal novo okrepitev. To je 19-letni Jamajčan Cristojaye Daley. Na Bonifiko bo posojen do konca koledarskega leta, Primorci pa so se dogovorili tudi za možnost odkupa.

Vezist je bil član domačega prvoligaša Harbour View iz prestolnice Kingstona. Gre za štirikratne jamajške državne prvake, ki so zadnjo sezono sklenili na šestem mestu ligaške lestvice.

Kopru so se med zimo že pridružili Luka Šušnjara, Diogo Izata, Marko Đira, Anis Jašaragić in povratnik Maj Mittendorfer.

Janjičić okrepitev Celja iz Züricha
Iz nogometnega kluba Celje so sporočili, da so se s švicarskim provligašem Zürichom dogovorili za prestop 23-letnega Vasilijeja Janjičića, ki je s Celjem sklenil pogodbo do konca sezone 2023/24.

Janjičić, švicarski nogometaš srbskih korenin, je leta 2016 iz Züricha prestopil v nemškega velikana HSV. Za prvo in drugo ekipo kluba iz Hamburga je do avgusta 2019 odigral 65 tekem, izkušnje ima tudi z igranjem v Bundesligi.

V sezoni 2019/20 se je vrnil v Zürich, 1. julija 2020 pa so mu diagnosticirali raka, ki ga je po treh mesecih intenzivne kemoterapije uspešno premagal. Po skoraj 11 mesecih se je nato vrnil na zelenice in v jesenskem delu letošnje sezone za drugo ekipo Züricha v tretji švicarski ligi zbral sedem nastopov.

V zadnjem desetletju je odigral tudi številne tekme za mlajše švicarske reprezentance.