Nino Kukovec bo nosil dres s številko 27 pri Celjanih. Foto: Twitter/NK Celje
Nino Kukovec bo nosil dres s številko 27 pri Celjanih. Foto: Twitter/NK Celje

Kukovec se je v Celje preselil po prekinitvi pogodbe s Fiorentino, kjer je igral za mladinsko ekipo. Na prijateljskih tekmah je dvakrat zaigral tudi za člansko vrsto kluba iz Firenc.

"Srečen sem, ker sem podpisal pogodbo s Celjem. V Italiji sem se v treh letih zelo veliko naučil, svoje znanje pa si zdaj želim prenesti v svoje novo okolje, v katerem si želim z ekipo veliko pozitivnih rezultatov in čim več uspeha," je za spletno stran Celja povedal mladinski reprezentant Slovenije, ki se je v Italijo preselil iz Maribora, svojo nogometno pot pa je začel pri Dravogradu.

V Mariboru ni zaigral za člansko ekipo
Januarja 2018 je Kukovec iz Maribora odšel v Firence. Za odhod se je odločil še pred debijem v članski ekipi vijoličastih. V mladinskem pogonu Fiorentine je igral tri leta in osvojil dva mladinska pokala.

Bolha se seli v Kidričevo
Aluminij je pripeljal prvo okrepitev v zimskem prestopnem roku. Klemen Bolha, ki je nazadnje igral za Žalgiris, je podpisal pogodbo do 30. maja 2022.

"Želim se vrniti v stare tirnice. Za mano je bilo slabo leto, nekaj zaradi korone, nekaj zaradi drugih stvari. Vem, da je Aluminij v zadnjih letih dokazal, da lahko igra, da se lahko bori za zgornji del lestvice. V zadnjem obdobju sicer ni tako, ampak tukaj sem, da skupaj z ekipo to obrnemo in z dobrimi predstavami ostanemo v ligi. Nekaj soigralcev sem poznal že od prej, kar nekaj novih soigralcev je mladih in s privajanjem ne bo večjih težav," je povedal 27-letni branilec.

Kariero je začel pri NK Šmartno 1928, od koder ga je pot vodila k velenjskemu Rudarju, kjer je igral vse od leta 2014 in za knape zbral 164 nastopov, ob tem pa dosegel tudi devet zadetkov. Zadnjo sezono in pol je branil barve litovskega Žalgirisa.