Dejan Lazarević se je vrnil domov. Foto: www.alesfevzer.com
Dejan Lazarević se je vrnil domov. Foto: www.alesfevzer.com

"Veselim se ponovnega igranja za Domžale. Ob vrnitvi v svoj matični klub se počutim kot otrok, ki začne igrati nogomet. Prepričan sem, da lahko pomagam klubu in da lahko še veliko dam tej mladi ekipi, tako z izkušnjami kot nogometnim znanjem," je za spletno stran kluba dejal Lazarević, ki je za klub iz Domžal nazadnje igral v obdobju med letoma 2018 in 2020.

Z Vučkićem želita vrniti klub v zmagovalne tirnice

V karieri je med drugim nastopal za Genoo, Torino, Padovo, Modeno, Chievo iz Verone, Sassuolo, Antalyaspor, Karabükspor, poljsko Jagiellonio in nazadnje za italijanskega tretjeligaša Legnago Salus. Zadnji dve leti je bil brez kluba. Tako kot Vučkić je tudi Lazarević nekdanji član slovenske reprezentance, za katero je zbral 20 nastopov in dosegel en gol.

"S Harisom sva se vedno zelo dobro ujela, tako na igrišču kot tudi zunaj njega. Sva tudi velika prijatelja in verjamem, da bova skupaj z drugimi igralci popeljala Domžale nazaj na zmagovalne tirnice," je dodal Lazarević, ki se dobro zaveda trenutnega stanja v ekipi. "Prepričan sem, da bomo vsi skupaj na igrišču naredili vse, kar je v naši moči, da pridemo na višja mesta na ligaški razpredelnici. Zavedam se, da trenutna situacija ni lahka, a prav zaradi tega sem se na klic o vrnitvi v Domžale z veseljem odzval."

Domžalčani do zdaj osvojili le točko

Izvršni direktor Matej Oražem je delil skrbi v povezavi s položajem moštva: "V sezono smo krenili vsekakor mnogo slabše, kot smo si želeli in pričakovali, zato po Harisu z veseljem pozdravljamo tudi Dejana. Ekipi želimo vliti nekaj sveže energije in značaja, ki je v tej zahtevni situaciji, v katero smo se pahnili zdaj, še kako pomemben."

"Dejan je pri nas začel, zadnja epizoda sicer ni bila najuspešnejša, prav zato pa smo vsi toliko bolj odločeni, da bo tokrat drugače. O njegovi kakovosti in značaju ne gre izgubljati besed, saj njegova kariera govori sama zase, verjamem, da nam lahko v zaključku kariere še veliko pomaga," je sklenil Oražem. Domžalčani so po petih krogih prve lige na zadnjem, desetem, mestu brez zmage z zgolj eno osvojeno točko.