Marcos Tavares je od januarja 2008 blestel v Ljudskem vrtu. Posloviti se želi pred polnimi tribunami. Foto: www.alesfevzer.com
Marcos Tavares je od januarja 2008 blestel v Ljudskem vrtu. Posloviti se želi pred polnimi tribunami. Foto: www.alesfevzer.com

"Gre za zadnjo kapetanovo pogodbo, ki je pripravljena na način, da se potem preseli v druge vode. Torej z igrišča v pisarne. V pogovorih je prevladala obojestranska želja, da Marcos ostane v klubu tudi v prihodnje in veseli me, da imamo skupno pot. Pripravlja se slovo, kot se za kapetana, kot je Marcos, za legendo kluba z vrha vseh seznamov spodobi. Dobro vemo, kakšen pečat je dal klubu in kaj je klub naredil za njega. Zato bomo poskrbeli, da se zgodba ne konča, ampak gre naprej v drugačni obliki. Najprej pa ostaja v slačilnici kot mentor, pomočnik na igrišču, potem bomo poiskali najprimernejši trenutek za uraden zaključek aktivne zgodbe v vijoličastem in poslovilno tekmo, ki bo dogodek, kot ga, upam, Maribor ob podobni priložnosti ne pomni," je podaljšanje sodelovanja z dolgoletnim kapetanom predstavil športni direktor Marko Šuler.

37-letni Brazilec je odigral 584 tekem za Maribor in dosegel 209 golov. Osvojil je osem naslovov državnega prvaka in štiri pokalne lovorike. Pika na i sta bila dva nastopa v skupinskem delu Lige prvakov.

"Moje srce še hoče, telo pa kliče k počitku. Vstopam v zadnjo sezono v karieri, z Mariborom sem podpisal zadnjo pogodbo v vlogi igralca. Skupaj z vodstvom kluba smo se odločili, da še ostanem v slačilnici in pri ustvarjanju nove zgodbe pomagam mladim igralcem. Zame bo to izjemno čustvena sezona, saj smo se dogovorili, da ne bi organizirali slovesa pred praznimi tribunami. Po tolikšnih skupnih trenutkih se želim posloviti pred navijači in se vsakomur izmed njih zahvaliti za podporo, ki sem je bil deležen v vijoličastem dresu. Še zmeraj sem motiviran in si želim pomagati na igrišču, kolikor le lahko, in to bom tudi dokazal. Vsako minuto, ki jo bom dobil, bom izkoristil, kot bi bila moja zadnja. Rad bi še zadnjič zadel, preden ‘kopačke’ postavim v kot. Želel bi si, da bi se ta posebna, čustvena sezona za zmeraj vtisnila v spomin in verjamem, da se bo končala na način, kot že od nekdaj sanjam,” je poudaril Tavares.

Špehar nova okrepitev Olimpije
Hrvaški nogometaš Dino Špehar je podpisal z Olimpijo. 27-letni napadalec je sklenil sodelovanje do junija 2023.

Nekdanji reprezentant hrvaških mladinskih selekcij je kariero začel v mladinski šoli Osijeka, pri katerem je tudi prvič zaigral v članski konkurenci. Leta 2011 je prestopil v Dinamo Zagreb, iz katerega je bil pozneje posojen v zagrebško Lokomotivo in Istro. Sledila je selitev v Split, od koder se je prvič preselil v tujino k romunskemu Cluju, v Romuniji je zaigral tudi za Concordio in Dunareo. Pred selitvijo na Slovaško k prejšnjemu klubu Sered je pol sezone preživel tudi pri albanskem Kukesiju.

"Moji cilji so visoki, a osebne cilje vedno postavljam ob stran. Kot napadalec si seveda želim dosegati zadetke, ampak na prvem mestu je ekipa in ekipni uspeh. Prišel sem v velik klub, ki osvaja trofeje in upam, da bomo z dobrim delom letos prišli do novih lovorik," je za spletno stran kluba dejal Špehar.