Lovro Bizjak je v sezoni 2017/18 uspešno igral za Domžale, zdaj pa se vrača v slovensko ligo. Foto: BoBo
Lovro Bizjak je v sezoni 2017/18 uspešno igral za Domžale, zdaj pa se vrača v slovensko ligo. Foto: BoBo

28-letnik iz Mozirja je nogometno pot začel pri NK Šmartno, pozneje je igral za Kovinar Štore, SV Wildon in Aluminij. Sledil je prestop v Domžale, za katere je v sezoni 2017/18 v Prvi ligi dosegel 13 zadetkov in bil četrti strelec prvenstva.

Avgusta 2018 se je preselil k ruskemu prvoligašu Ufi, kjer je preživel dve sezoni in pol. Januarja lani je postal član najboljšega moldavskega kluba Šerifa in se z njim veselil uvrstitve v skupinski del Lige prvakov, kjer pa zaradi poškodbe ni dobil priložnosti za dokazovanje.

Čabraja iz Zagreba prek Budimpešte v Ljubljano

Olimpija je zadnji dan prestopnega roka najprej potrdila prihod levega bočnega branilca Marijana Čabraje. 24-letni Hrvat bo v Ljubljani igral do konca sezone kot posojeni igralec zagrebškega Dinama.

Nogometaš iz Poreča je prvi del te sezone preživel v Budimpešti, kjer je v majici Ferencvarosa odigral 13 tekem. Štirikrat je zaigral tudi v skupinskem delu Evropske lige.

Med letoma 2018 in 2021 je bil član hrvaške Gorice, za katero je zbral 80 tekem ter v statistiko vpisal tri zadetke in osem podaj. Po odhodu slovenskega reprezentanta Petra Stojanovića v Empoli se je za dva milijona evrov vrnil v Zagreb.

V preteklosti je redno igral tudi za mlajše reprezentančne selekcije Hrvaške.

Mozaik dopolnil van Bruggen

Iz Hrvaške prihaja tudi zadnja zimska okrepitev Olimpije, to je osrednji branilec Damian van Bruggen, ki je bil do zdaj član Slavena Belupa. Podpisal je pogodbo do 30. junija 2022 z možnostjo podaljšanja še za naslednji dve leti.

25-letni Nizozemec se je pet let kalil pri Ajaxu, nato je eno sezono igral še za mlado moštvo PSV-ja iz Eindhovna. Potem je prestopil v Venlo in zanj odigral 48 tekem v prvi nizozemski ligi.

Leta 2020 je odšel na Hrvaško k Interju iz Zaprešića, že nekaj mesecev pozneje je postal član Slavena Belupa. Tam je zbral 55 nastopov.

Nekdanji član mlajših nizozemskih reprezentančnih selekcij lahko igra tudi na desni strani obrambe in v vlogi obrambnega vezista.