Olimpija je z Aleksandrom Linto na klopi v zadnjem tednu doživela dva boleča poraza. Foto: BoBo
Olimpija je z Aleksandrom Linto na klopi v zadnjem tednu doživela dva boleča poraza. Foto: BoBo

Ti dve imeni omenja športni časnik EkipaSN, ki piše, da se je predsednik kluba Milan Mandarić z obema že sestal.

48-letni Barišić je dolgoletni nogometaš v različnih avstrijskih klubih, po igralski karieri, v kateri je enkrat zaigral tudi za avstrijsko reprezentanco, pa je postal trener. Najprej pri Rapidu kot pomočnik, potem kot glavni trener Dunajčanov (pod njegovim vodstvom je zelo uspešno igral Robert Berić), nazadnje pa je vodil turški Karabükspor.

51-letni Jurčević, nekdanji hrvaški reprezentant (1990–1996), je nazadnje, od 12. marca do 15. maja letos, vodil zagrebški Dinamo, bolj znan pa je po tem, da je bil pomočnik Slavenu Biliću v hrvaški reprezentanci ter v moskovskem Lokomotivu, Bešiktašu in West Hamu.

Olimpija je sezono začela s trenerjem Ilijo Stolico, ki pa se je moral posloviti že po petih tekmah. Nasledil ga je njegov pomočnik Linta. Tudi ta je zdaj na izhodnih vratih, potem ko je v zadnjem tednu izgubil derbi proti Mariboru (0:3) in prvi dvoboj proti Spartaku (0:2).

Ljubljančane, ki v Prvi ligi Telekom Slovenije po petih krogih zaostajajo že osem točk za vodilnim Mariborom, čaka v nedeljo nova zahtevna tekma v Domžalah, v četrtek pa bodo gostovali v Trnavi, kjer bodo morali nadomestiti zaostanek dveh zadetkov, če se želijo uvrstiti v skupinski del Evropske lige.