Luka Zahović je z desetimi goli na vrhu lestvice strelcev skupaj z nogometašem Rudarja Dominikom Glavino. Foto: BoBo
Luka Zahović je z desetimi goli na vrhu lestvice strelcev skupaj z nogometašem Rudarja Dominikom Glavino. Foto: BoBo
Obeta se napet spomladanski del v Prvi ligi
Mandarić: Potrebujemo veliko močnejšo zasedbo
Olimpija remizirala - Maribor jesenski prvak
Spodrsljaj Maribora voda na mlin Olimpiji

vijoličasti.

Tako Maribor kot Olimpija sta po 21 krogih zbrala 46 točk, a so tako po razliki v golih kot medsebojnem izkupičku uspešnejši Štajerci.

Po 14 krogih spet poraz vijoličastih
Maribor je v soboto v razbruljivem obračunu z Domžalčani klonil s 3:2. To je prvi poraz varovancev Darka Milaniča po skoraj štirih mesecih. “Pripravljali smo se temeljito, vedeli, da nam nasprotnik s svojim načinom igre ne ustreza, in predvideli določene težave. Zato smo imeli v načrtu, da bi igrali brez dodatnega zapletanja. S tem bi premostili ta prvi blok oziroma agresivnost tekmecev, kar nam je sprva uspevalo, a smo bili potem slabši predvsem pri prekinitvah v obrambi in tako dobili dva gola, kar se nam redko dogaja. Skozi večji del tekme smo igrali, kot je ustrezalo domači ekipi, nismo bili pravi in smo zasluženo izgubili,” je povedal Milanič.

Maribor na prejšnjih sedmih tekmah ni prejel niti zadetka, tokrat je moral Jasmin Handanović kljub obranjeni enajstmetrovki kar trikrat po žogo v svojo mrežo. "Ko želimo ali moramo biti v igri drugačni, kot smo običajno, nam ne uspeva. To se nam je zgodilo že nekajkrat in morali bomo v prihodnje proti tekmecem, ki so tako izredno agresivni, igrati hitreje. V odločilni fazi smo preveč bežali v globino in s tem olajšali delo tekmecem,” je povedal Milanič.

Milanič zadovoljen z jesenskim delom
Zelo sem zadovoljen z doseženim, pri tem pa ne gre le rezultate. Kot ekipa smo rasli iz meseca v mesec, bolje se razumemo. Z odnosom sem že nekaj časa zadovoljen, imamo delovno, dobro ozračje. Fantje so postali tekmovalni tudi kot celota, imamo pa seveda še vedno nekatere pomanjkljivosti in ko se v januarju spet zberemo, si bomo prizadevali za to, da bi vse skupaj dvignili na še višjo raven. Do konca prvenstva je na voljo še 45 točk, tekem bo manj kot v tem delu in zavedamo se, da nas čaka zahtevno nadaljevanje sezone. Nasprotnik nam kljub naši izredni seriji ni dovolil, da bi se odlepili, tako da se najbrž obeta tesen boj do samega konca,” je za uradno spletno stran kluba še povedal Milanič

Domžalčani so po dveh slabših predstavah spet zaigrali bolje in slavili prvič v treh tekmah. Vodilnemu dvojcu so se približali na sedem točk. ''Najprej bi rad čestital fantom za izjemno predstavo. V težkih vremenskih razmerah so z energetskega vidika prikazali vrhunsko tekmo. Vedeli smo, da za zmago proti Mariboru potrebujemo popolno tekmo. S prekinitev smo zadeli v pravem trenutku. V drugem polčasu smo bili boljši nasprotnik, priigrali smo si nekaj izrazitih priložnosti, ki jih žal nismo izkoristili. Žal mi je predvsem za Slobodana Vuka, ki odlične igre ni nagradil z golom ter tako še dodatno potrdil dobro formo,'' je bil zadovoljen trener Simon Rožman.

Jezni Elsner: Pokopala nas je preračunljivost
Dan pozneje je bilo v Stožicah vse pripravljeno za slavje ob jesenskem naslovu, toda pot Ljubljančanom so z nedoločenim izidom prekrižali Krčani. Olimpija je zgodaj povedla z zadetkom Mihe Zajca in imela priložnost za povišanje vodstva, toda v 62. minuti je za hladno prho 2.500 navijačev poskrbel Škrbić. Trener Luka Elsner ni skrival razočaranja. "Zagotovo smo tudi mi pričakovali več, zato smo silno nezadovoljni. Ponujena nam je bila odlična priložnost, ki je nismo zagrabili. Razlog je bila naša preračunljivost v situaciji, ko smo bili dominantni. Ko smo povedli z 1:0, smo se počasi ustavili, postali smo pasivni in čakali, da se tekma konča. To te vedno kaznuje," je povedal Elsner. Tekmo je zaznamoval tudi neokusen transparent navijaške skupine Green Dragons, ki se je spravila nad junaka lanske sezone Roka Kronavetra. Najboljši nogometaš prejšnje sezone naj bi v zimskem prestopnem roku zapustil zmajevo gnezdo.

Že v prvem krogu nadaljevanja veliki derbi
Prvenstvo se bo nadaljevalo konec februarja, ko bo že takoj na vrsti spopad Maribora in Olimpije v Ljudskem vrtu. Ljubljančani in Mariborčani se bodo spomladi pomerili štirikrat, saj se bosta ekipi srečali tudi v polfinalu slovenskega pokala.

Obeta se napet spomladanski del v Prvi ligi
Mandarić: Potrebujemo veliko močnejšo zasedbo
Olimpija remizirala - Maribor jesenski prvak
Spodrsljaj Maribora voda na mlin Olimpiji