Agim Ibraimi jo je lažje skupil na reprezentančni tekmi. Na srečo vijoličastih bo lahko zaigral tako na prihajajočih srečanjih. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Agim Ibraimi jo je lažje skupil na reprezentančni tekmi. Na srečo vijoličastih bo lahko zaigral tako na prihajajočih srečanjih. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Jasmin Handanović in Vicente
"Zmaji" so na zadnji tekmi proti Mariboru prikazali dobro igro, ki pa so ji manjkali goli. Foto: BoBo
Dejan Žigon
Dejan Žigon je prvi strelec lige. Foto: Ervin Čurlič

Čeprav Mariborčane že v sredo čaka mnogo pomembnejša tekma z zagrebškim Dinamom, zatrjujejo, da razmišljajo zgolj o Domžalah. Trener Maribora Darko Milanič z izjemo poškodovanega Mitje Vilerja in kaznovanega Arghusa lahko računa na vse nogometaše. Agim Ibraimi se je sicer z reprezentančne akcije Makedonije vrnil s poškodovanima prstoma na levi roki, vendar bo pripravljen.

"V tem tednu smo se uspeli osvežiti, tako da bomo v soboto od prve minute naprej jurišali na zmago, čeprav je spremenjena domžalska ekipa zelo živahna," napoveduje trener Milanič.

Poškodbe pestijo Domžalčane
Domžalčani se v Ljudski vrt odpravljajo precej oslabljeni, saj manjkajo Darko Topić, Dejan Gerić, Saša Aleksander Živec, Denis Haliliović, Tobias Mencigar, kot zadnji pa se je v ponedeljek poškodoval še prvi vratar Nejc Vidmar, ki ima zlomljeno fibulo. Domžalčani in Mariborčani so se v lanski sezoni pomerili štirikrat. Trikrat so slavili vijoličasti, enkrat pa Domžalčani.

Celjani v Stožice po vsaj točko
Olimpija
gosti še neporaženo Celje. Celjani upajo na ponovitev lanskega scenarija, ko so v prvem krogu v Stožicah presenetili Ljubljančane s 3:0. "Igralci si želimo najmanj točke, vendar pa lahko vpišemo tudi tri," je za klubsko spletno stran dejal vratar Matic Kotnik.

Novogoriški napad ali koprska obramba?
Šesti krog pa v primorskem derbiju odpirata Gorica in Luka Koper. Goričani so v petih krogih dosegli devet golov, kar jih skupaj z Olimpijo uvršča na vrh po učinkovitosti. Dejan Žigon je s petimi goli celo prvi strelec prvenstva. A tokrat severne Primorce čaka najbolj trdna obramba lige, ki še ni (!) prejela zadetka.

Rudar in Mura po prvi zmagi
V preostalih dveh tekmah se bodo udarili štirje klubi "spodnjega doma". Rudar in Mura 05 lovita prvi zmagi v prvenstvu. In zdi se, da sta Triglav in Aluminij pravšnja nasprotnika za ta "dosežek".

PRVA LIGA, 6. krog

Sobota ob 18.00:
GORICA - LUKA KOPER

Ob 20.00:
MARIBOR - DOMŽALE

RUDAR - TRIGLAV

OLIMPIJA - CELJE

Nedelja ob 17.00:
MURA 05 - ALUMINIJ

Lestvica:                            
MARIBOR              5  3 2 0  7:2 11
LUKA KOPER           5  3 2 0  5:0 11
CELJE                5  3 2 0  5:2 11
DOMŽALE              5  3 0 2  4:3  9
OLIMPIJA             5  2 1 2  9:6  7
GORICA               5  2 1 2  9:8  7
ALUMINIJ             5  2 0 3  4:7  6
TRIGLAV              5  1 1 3  1:3  4
RUDAR                5  0 2 3  3:10 2
MURA 05              5  0 1 4  4:10 1