"Napadalca, ki smo ga dolgo iskali, saj so se vmes zvrstile številne možnosti, smo v zadnjem dnevu tudi dobili. Ognjen Mudrinski združuje, kar smo iskali. Gre za igralca, ki je zabijal gole v različnih ligah, ob tem pa je zelo izkušen in verjamemo, da bo dodana vrednost tej mladi ekipi, ki potrebuje nekoga, ki bo ne samo na igrišču, ampak tudi značajsko pomenil dobrodošlo novo moč. S svojimi dosedanjimi izkušnjami, predvsem v Srbiji in na Hrvaškem, je veljal za vplivnega igralca, verjamem, da nam lahko prinese, kar potrebujemo," je pojasnil športni direktor Marko Šuler za klubsko spletno stran.

Mudrinski bo v Ljudskem vrtu igral kot posojeni član poljskega prvoligaša Jagiellonia Białystok. Zadnje leto in pol je preživel v Gorici na Hrvaškem, v pretekli sezoni je v hrvaški prvi ligi na 27 tekmah dosegel devet zadetkov in si delil sedmo mesto na lestvici strelcev. Pojasnil je, da je vse zelo hitro potekalo: "Dan prej smo navezali stike, zdaj pa je že sklenjen dogovor. Dejansko lahko rečem, da se je zgodilo pet pred dvanajsto. Priznam, da nisem veliko razmišljal, ko sem slišal za možnost selitve v Maribor. Takoj sem rekel, da sem za. O Mariboru ni treba izgubljati besed. Imel sem priložnost igrati proti mojemu novemu klubu na pripravljalni tekmi pod Pohorjem, ko sem bil član Čukaričkega."

Nizozemec pri Celju
25-letni desni bočni branilec Terry Lartey Sanniez je podpisal dvoletno pogodbo s Celjani.

Kot so zapisali pri na klubski spletni strani, v knežje mesto prihaja igralec, ki je nekdanji član mladinske akademije Ajaxa, prihaja pa tudi kot prost igralec. V lanski sezoni je NEC Nijmegenu pomagal do preboja v "playoff" za prvo ligo, v nizozemski drugi ligi pa je za NEC ter Ajaxovo mlado ekipo zbral 128 nastopov.

Čeprav je njegova primarna pozicija desni bočni branilec, pa se Sanniez odlično znajde tudi na levi strani obrambne vrste, tuje pa mu ni niti osrčje obrambe. Za mlajše selekcije nizozemske izbrane vrste je zbral 23 nastopov ter majico z državnim grbom zastopal na vseh ravneh od 15. pa do 21. leta, so dodali pri Celju.

Domžale pripeljale tri nogometaše
Georgijević, novi član Domžal, je nazadnje igral za Velež, v šestih mesecih odigral 19 tekem in dosegel šest golov. Po podatkih Transfermakrta je dobil 35.000 evrov odškodnine, z Domžalami pa je podpisal pogodbo do 31. maja 2023

Georgijević ima sicer izkušnje z igranjem tudi pri Partizanu, Ferencvarosu, Voždovcu, Inđiji, Spartaku in Teleoptiku, prve nogometne korake pa je opravil pri domačem Zemunu.

Domžalčani so ob tem pripeljali še dva nigerijska nogometaša. 20-letni Ugwueze Chinemerem Collins (najbolje se znajde na položaju osrednjega vezista) in 19-letni Elijah Chukwu Chikwado (desni krilni napadalec) bosta do konca sezone igrala kot posojena od nigerijske ekipe Giant Brillars.