Gregor Bajde je dosegel dva zadetka za vijoličaste. Foto: www.alesfevzer.com
Gregor Bajde je dosegel dva zadetka za vijoličaste. Foto: www.alesfevzer.com

Vijoličasti imajo ob turški obali veliko težav. Ekipo je vodil športni direktor Oliver Bogatinov, saj so člani trenerskega štaba v izolaciji zaradi številnih okužb. Ukrajinski prvoligaš je trenutno na 6. mestu prvenstvene lestvice.

Vodilna ekipa Prve lige TS se je hitro znašla v zaostanku v športnem centru Susesi. Že v 6. minuti je Pavlo Orihovski z izjemno natančnim udarcem zadel iz prostega strela.

V 27. minuti je izenačil Gregor Bajde po podaji Aljoše Matka. Maribor je povedel v 36. minuti, ko je Bajde zadel še z bele točke. Pet minut pred odmorom je Ilija Martinović povišal na 3:1 z glavo po podaji iz kota.

Končni izid je postavil Jevgen Seleznov z najstrožje kazni četrt ure pred koncem tekme.

Elšnik in Ivanović zadela v zadnjih minutah
Olimpija, ki po jesenskem delu zaostaja tri točke za Mariborom, je zmago dosegla tik pred koncem. V 87. minuti je zadel Timi Max Elšnik, nato pa je zmago v zadnjih sekundah potrdil odlični napadalec Đorđe Ivanović.

Delamea Mlinar se je po štirih letih vrnil v Stožice
V Stožice se je vrnil Antonio Delamea Mlinar. Branilec je s klubom sklenil sodelovanje do 31. maja 2023.

29-letnik je člansko kariero začel pri Interblocku, za katerega je zbral 29 nastopov. Na začetku sezone 2011/2012 se je pridružil zmajem. V dresu Olimpije je zbral 108 nastopov in dosegel štiri zadetke. Januarja leta 2017 je prestopil v New England Revolution, ki nastopa v Major League Soccer. Za Revolution je zaigral 74-krat in prispeval tri gole.

"Zelo sem srečen, da sem se vrnil domov. Vedno sem vedel, da če se bom kdaj vrnil v Slovenijo, bo to zgolj Olimpija. To je moj klub in moj dom. V tem trenutku sem res zelo vesel. Pogrešal sem navijače Olimpije, ki so mi vedno veliko pomenili in komaj čakam, da jih bom lahko znova slišal," je po podpisu pogodbe dejal Delamea Mlinar.