Jan Repas je zadel ob debiju za Maribor. Foto: BoBo
Jan Repas je zadel ob debiju za Maribor. Foto: BoBo

Mariborčani po velikem spodrsljaju v kvalifikacijah za Evropsko ligo niso vtisa uspeli popraviti na prvi uradni tekmi v državnem prvenstvu – v 1. krogu so tri točke osvojili za zeleno mizo, potem ko Aluminij ni pripotoval v Ljudski vrt. Saša Gajser, ki je začasno prevzel vodenje moštva, potem ko je klub pričakovano odslovil Sergeja Jakirovića, je premešal začetno postavo.

Remi Domžal in Maribora

V uvodnih minutah so bili nevarnejši Domžalčani, a je uspešno posredoval Ažbe Jug, gostje pa so povedli iz prve velike priložnosti. Denis Klinar je v 24. minuti poslal predložek z desne strani. Nekdanji nogometaš Domžal Jan Repas, ki je debitiral v vijoličastem dresu, sicer ni najbolje zadel z glavo žoge, ki pa se je od tal odbila prek Grege Sorčana.

Mariborčani so dobro začeli drugi del, a sta Rudi Požeg Vancaš in Amir Devrišević priložnosti zapravila. V 62. minuti je sledilo izenačenje. Tamar Svetlin je z globinsko podajo zaposlil Gregorja Sikoška, ki je z leve strani podal v sredino, žogo pa je mrežo spravil Dario Kolobarić. Jug je moral v 77. minuti posredovati po strelu Mateja Podlogarja, dve minuti pozneje je na nasprotni strani Luka Koblar po kotu zadel prečko. Veliki priložnosti za zmago sta zapravila na domači strani Senijad Ibričić, na mariborski pa Marcos Tavares.

Olimpija na uvodu v novo sezono ni navdušila. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija na uvodu v novo sezono ni navdušila. Foto: www.alesfevzer.com

Koprčani so osvojili prvo točko po vrnitvi v Prvo ligo, za zmaje pa je bila to prva tekma v novi sezoni državnega prvenstva. V 16. minuti so gostitelji povedli. Dare Vršič je z desne strani poslal visoko žogo v kazenski prostor, v gneči pred vrati pa je bil v skoku najvišji Žan Žužek, ki je zadel z glavo.

Koper osvojil prvo točko po vrnitvi v Prvo ligo

Deset minut pozneje so Ljubljančani izenačili. Dražen Bagarić je tik pred vrati prišel do žoge, se zagradil, ko bil je pri poskusu strela na gol, pa ga je podrl Denis Cerovec. Slavko Vinčić je pokazal na belo točko, zanesljivi izvajalec pa je bil Endri Cekici.

V drugem delu je imela Olimpija terensko pobudo, a je bila ta precej jalova. Podobno kot v četrtek, ko se je za napredovanje proti skromnemu islandskemu Vikingurju v 1. predkrogu Evropske lige pošteno namučila, se je tudi tokrat poznala neuigranost precej spremenjene ljubljanske zasedbe. V 63. minuti je četrtkov junak Matic Fink streljal mimo vrat, v 82. minuti pa je Mihail Caimacov meril prek gola.

Filipović z lepima zadetkoma junak Mure

V Fazaneriji, kjer sta se pomerili moštvi, ki sta v uvodnem krogu vpisali tri točke, so bili lahko prisotni imetniki sezonskih vstopnic. Že v uvodnih minutah sta imeli obe moštvi lepi priložnosti, a so jih Amadej Maroša na domači in Fahd Ndzengue ter Mario Babić na gostujoči strani zamudili. 29. minuta je tekla, ko je Mura povedla. Andrija Filipović je z dobrih 20 metrov natančno streljal, žoga pa se je za njegov prvenec v črno-belem dresu od vratnice odbila v mrežo.

Celjani tudi po dveh tekmah še brez zmage

V prvem delu se je Filipović izkazal še v obrambni akciji, potem ko se je Ndzengue znašel iz oči v oči z Matkom Obradovićem, je strelec vodilnega zadetka v zadnjem trenutku ustavil njegov poskus. Drugi polčas se je začel nekoliko pozneje, saj so morali igralci najprej zapustiti zelenico, ker se je nad Mursko Soboto razbesnelo neurje.

Takoj po nadaljevanju pa je Mura povišala prednost. Alen Kozar je poslal dolgo žogo v kazenski prostor, kjer je z glavo mrežo zatresel Nino Kouter. Gostitelji so prevzeli vajeti igre v svoje roke, terensko premoč pa kronali v 69. minuti, ko je po imenitni domači akciji in podaji Klemna Šturma z roba kazenskega prostora znova zadel Filipović, ki je žogo od prečke poslal v mrežo.

Maribor in Olimpija še nista ujela ritma v novi sezoni

2. krog:
MURA – CB24 TABOR SEŽANA 3:0 (1:0)
Filipović 29., 69., Kouter 46.

Mura: Obradović, Kous, Karničnik, Gorenc, Šturm, Kozar (87./Brkić), Horvat, Kouter (87./T. Cipot), K. Cipot, Filipović (87./Štrakl), Maroša (77./Kosi).

Tabor: Koprivec, Briški, Nemanić, Ristić, Kouao, Salkić, Mihaljević (85./Specogna), Zebić, Ndzengue (80./Rovas), Babić, Sever (80./Balde).

Sodnik: Alen Borošak (Spodnji Duplek)


KOPER – OLIMPIJA 1:1 (1:1)
Žužek 16.; Cekici 26./11-m

Koper: Vargić, Mišić, Cerovec, Žužek, Mlakar, Dodlek, Pejić, Vršič (60./Balta), Stevanović (68./Bešir), Čirjak (68./Krajinović), Mulahusejnović (79./Vekić).

Olimpija: Frelih, Fink, Samardžić, Korun, Ljaskov, Ostrc (84./Kadrić), Elšnik, Caimacov, Cekici (62./Kapun), Bosić (72./Blagaić), Bagarić (72./Lupeta).

Sodnik: Slavko Vinčić (Maribor)


DOMŽALE – MARIBOR 1:1 (0:1)
Kolobarić 62.; Repas 24.

Domžale: Sorčan, Žinič, Vuklišević, Karič, Sikošek, Pišek, Podlogar (82./Käit), Svetlin (90./Mavertič), Ibričić, Sikimić (92./Husmani), Kolobarić.

Maribor: Jug, Klinar, Mitrović, Koblar, Kolmanič, Vrhovec, Dervišević (80./Cretu), Repas (75./Kronaveter), Požeg Vancaš, Kotnik (70./Matko), Zahović (75./Tavares).

Sodnik: Roman Glažar (Hajdina)


Odigrano v soboto:
BRAVO – GORICA 4:1 (1:0)
Ogrinec 33., Brekalo 57., Hodžić 63./ag, Kancilija 81.; Hodžić 61.

ALUMINIJ - CELJE 0:0

Lestvica:                             
MURA                  2  2 0 0  5:0  6
BRAVO                 2  2 0 0  6:2  6
MARIBOR               2  1 1 0  4:1  4
CB24 TABOR SEŽANA     2  1 0 1  1:3  3
OLIMPIJA              1  0 1 0  1:1  1
DOMŽALE               2  0 1 1  2:3  1
KOPER                 2  0 1 1  1:2  1
CELJE                 2  0 1 1  0:2  1
ALUMINIJ              2  0 1 1  0:3  1
GORICA                1  0 0 1  1:4  0