Sunny Omoregie je na prvem mestu lestvice strelcev ujel Sandija Arčona. Foto: www.alesfevzer.com
Sunny Omoregie je na prvem mestu lestvice strelcev ujel Sandija Arčona. Foto: www.alesfevzer.com
Lovre Čirjak
Lovre Čirjak je v Velenju v 79. minuti dosegel zadetek za 1:2. Foto: www.alesfevzer.com
Toni Datković
Toni Datković je na Bonifiki v polno meril v 71. minuti. Foto: www.alesfevzer.com
Posnetki zadetkov iz Maribora in Velenja

Že v petek so Domžale z 2:0 premagale Aluminij. V nedeljo bo še derbi vodilnih Olimpija - Gorica.

Aleksander Čeferin je pred sredinimi volitvami za predsednika Uefe prejel še podporo portugalske nogometne zveze. "Michaela van Praaga poznam že kar nekaj časa, globoko ga spoštujem, tudi njegove ideje, ampak mi bomo volili Aleksandra Čeferina. Je dinamična oseba, še vedno je mlad, a ima veliko izkušenj na številnih področjih," je obrazložil predsednik portugalske nogometne zveze Fernando Gomes in poudaril, da ima 48-letni Slovenec širok in ambiciozen program. "Gre za čast in privilegij, da me je podprla Portugalska, ki predstavlja pomemben narod v svetovnem nogometu, gre tudi za aktualne evropske prvake," pa se je zahvalil Čeferin.

Poleg štirih zadetkov še trikrat v okvir vrat
V Ljudskem vrtu so gledalci v prvem polčasu videli prevlado domačih, ki pa dolgo niso unovčili te dominantnosti. Eden glavnih krivcev za to je bil vratar Aljaž Ivačič, ki je kar nekajkrat dobro posredoval.

V 26. minuti mu je pomagala prečka, ki jo je zadel Marwan Kabha s strelom z glavo. Nato je imel lepo priložnost tudi Sunny Omoregie, toda žogo je poslal mimo vrat.

V 40. minuti pa je Ivačič vseeno klonil, po prostem strelu Kabhe se je žoga v kazenskem prostoru odbila točno k Novakoviću, ki jo je s strelom "iz prve" poslal v mrežo. Takrat so imeli Radomljani že igralca manj, saj je bil zaradi nevarnega štarta izključen Marko Nunić. Štajerci so številčno premoč tik pred iztekom prvega polčasa kronali še enkrat, ko je Omoregie s strelom z glavo zadel po podaji Erika Janže.

V 51. minuti je Marko Šuler po kotu z glavo povišal na 3:0, končni izid pa je iz bližine postavil Omoregie po podaji Dareta Vršiča. Ivačič je predtem žogo odbil po strelu Kabhe. Blizu novega zadetka so bili Mariborčani še v 73. minuti, ko je Vršič z lepim strelom z 20 metrov stresel prečko, in v 74., ko je Omoregie zadel vratnico.
Datković odločil na Bonifiki
Koprčani so še na četrti domači tekmi zmagali in s tekmo več ujeli vodilno Gorico pri 15 točkah. Edini zadetek na tekmi je v 71. minuti dosegel Toni Datković. Po kotu z desne strani se je dobro znašel na prvi vratnici in iz neposredne bližine premagal nemočnega Marka Zalokarja. Krčani so bili sicer v polju enakovredni in gledano v celoti tudi nekoliko nevarnejši. V prvem polčasu se je kar nekajkrat izkazal vratar gostiteljev Vasja Simčič. V 81. minuti je imel Koper priložnost za povišanje vodstva, mojstrsko je iz voleja s 16 metrov streljal Senijad Ibričić, a je Zalokarju uspela lepa obramba.

Rudar povedel, Celje preobrnilo izid
Celjani so po tekmah s Koprom, Radomljami, Krškim in Mariborom, na katerih so osvojili le točko, le prišli do tretje zmage v letošnji sezoni. Knapi so povedli v 16. minuti, ko je po podaji Matea Mužka z glavo zadel Dominik Glavina. Toda vodstvo je trajalo le malo časa, v 19. minuti je namreč novinec v celjski ekipi Dalibor Volaš izvrstno izvedel prosti strel z več kot 20 metrov in zadel levi zgornji kot.

Po dokaj mirnem uvodu v drugi polčas je imel v 56. minuti Mitja Lotrič sijajno priložnost za novo velenjsko vodstvo, saj je po napaki obrambe sam prišel pred Matica Kotnika, a slabo zaključil. V 79. minuti je na drugi strani zadel Lovre Čirjak, ki je po podaji Amarja Rahmanovića v prazen prostor prišel v kazenski prostor, iz igre vrgel vratarja in branilca ter žogo poslal v mrežo. V 87. minuti so imeli Celjani na voljo še indirektni prosti strel pet metrov od vrat, Čirjak je podal do Volaša, ta pa je žogo poslal pod prečko za končnih 1:3.

8. krog:
RUDAR - CELJE 1:3 (1:1)
1.000; Glavina 16.; Volaš 19., 87., Čirjak 79.
Rudar: Ristić, Billong, Glavina, Lotrič ( 76./Črnčič), Bolha, A. Pišek ( 58./Dodlek ), Mužek , Vručina ( 81./Grgić), Zec , Trifković, S. Babić .

Celje:
Kotnik, Kous, Podlogar ( 72./Požeg Vancaš), Rahmanović, Vidmajer ( 59./Hadžić), Čirjak , Volaš, Travner , Džinić, J. Pišek , Pungaršek ( 88./Šporn).
Sodnik: Andrej Žnidaršič (Kranj)



LUKA KOPER - KRŠKO 1:0 (0:0)
500; Datković 71.

Luka Koper:
Simčič, Valencia ( 80./Park), Ibričić , Biljan, Sikošek, Datković , Belima , Andrejašič , Štromajer, Situ ( 23./Kokorović ), Pučko .

Krško: Zalokar, Šturm, Špiler ( 46./Sadiković), Bučar , Vuklišević, Pavič ( 84./Čeh), Dangubić, Jurečič, Dušak, Vokić ( 62./Kramarič), Pušaver .

Sodnik: Rade Obrenović (Ljubljana)


MARIBOR - KALCER RADOMLJE 4:0 (2:0)
2.000; Novaković 40., Omoregie 45., 57., Šuler 51.
RK : Nunić 39./Radomlje

Maribor: Handanović, Kabha, Janža, Pihler ( 58./Bohar), Šme, Novaković ( 67./Zahović), Vršič ( 83./Tavares), Omoregie, Šuler, Salalich, Defendi.
Kalcer Radomlje: Ivačič, Nunić , Karamatić, Balić ( 46./Vidmar), Gajić ( 65./Kovjenić), Jazbec, Anđelković, Stoiljković, Barukčić, Jugovar , Cerar ( 62./Šipek).
Sodnik:
Roman Glažar (Hajdina)

Nedelja ob 16.55:
OLIMPIJA - GORICA

Odigrano v petek:
DOMŽALE - ALUMINIJ 2:0 (0:0)
800; Alvir 83., Majer 91.

Lestvica:                            
GORICA              7  5 0 2 11:6  15
LUKA KOPER          8  5 0 3  8:6  15
MARIBOR             8  4 2 2 14:7  14
DOMŽALE             8  4 2 2 13:9  14
OLIMPIJA            7  4 1 2 10:6  13
RUDAR               8  3 1 4 10:10 10
CELJE               8  3 1 4  9:10 10
KRŠKO               8  2 3 3  7:11  9
ALUMINIJ            8  2 1 5  9:14  7
KALCER RADOMLJE     8  0 3 5  5:17  3

Posnetki zadetkov iz Maribora in Velenja