Maribor je po nepremišljeni odločitvi Aluminija, da ne odigra tekme v Ljudskem vrtu, na lahek način osvojil tri točke in je v vodstvu na lestvici. Foto: EPA
Maribor je po nepremišljeni odločitvi Aluminija, da ne odigra tekme v Ljudskem vrtu, na lahek način osvojil tri točke in je v vodstvu na lestvici. Foto: EPA

Klub iz Kidričevega je v nedeljo obvestil Nogometno zvezo Slovenije, da se ne bo udeležil tekme 1. kroga državnega prvenstva, tako da nogometaši niso pripotovali v Ljudski vrt. Nogometna zveza Slovenije je dan po odpovedani tekmi določila, da se dvoboj registrira z rezultatom 3:0 za Maribor, Aluminij pa čaka disciplinski postopek.

Sorodna novica Tekma med Mariborom in Aluminijem odpovedana

"Aluminij je na NZS v četrtek naslovil prošnjo za prestavitev tekme z Mariborom, ki pa ni bila v skladu s 15. členom Tekmovalnega pravilnika NZS-ja, ki govori o tem, da se predlaga preložitev v primeru vsaj dveh reprezentančnih vpoklicev, kakor tudi ne v skladu s covid-19 sklepi, ki opredeljujejo, da mora tekma biti odigrana v prvem prostem terminu, vendar ne prej kot pet dni od zadnjega dne, ko ima klub nezadostno število igralcev," so v izjavi za javnost zapisali pri NZS-ju.

V primeru Aluminija je bila tekma z Mariborom na sporedu šesti dan po koncu karantene, zato je vodja tekmovanj pod okriljem NZS-ja ugotovil, da na podlagi veljavnih predpisov in sklepov pristojnih organov tekmovanj NZS-ja ni bilo upravičenega razloga za prestavitev tekme, zato prošnji za prestavitev tekme niso ugodili, so dodali pri NZS-ju.

Ker se nogometaši iz Kidričevega niso udeležili tekme v Mariboru, je bila tekma po uradni dolžnosti registrirana z rezultatom 3:0 za Maribor, zaradi neodigrane tekme pa je vodja tekmovanj predal Aluminij v disciplinski postopek.

Aluminij ima osem dni časa za pritožbo.

Lestvica:                              
MARIBOR               1  1 0 0  3:0  3 
MURA                  1  1 0 0  2:0  3 
BRAVO                 1  1 0 0  2:1  3 
CB24 TABOR SEŽANA     1  1 0 0  1:0  3 
DOMŽALE               1  0 0 1  1:2  0 
KOPER                 1  0 0 1  0:1  0 
CELJE                 1  0 0 1  0:2  0 
ALUMINIJ              1  0 0 1  0:3  0 
GORICA                -  - - -  -:-  - 
OLIMPIJA              -  - - -  -:-  -