Mura je z golom po slabi uri igre zmago zagotovil Matic Maruško. Foto: www.alesfevzer.com
Mura je z golom po slabi uri igre zmago zagotovil Matic Maruško. Foto: www.alesfevzer.com

V Murski Soboti sta se srečali ekipi, ki sta v poletnem prestopnem roku ukrepali povsem različno. Mura je bila pri spremembah v kadru zmerna, Nafta, ki je v prvi ligi prvič po 12 letih, pa je praktično razpustila ekipo iz prejšnje sezone in v zadnjih tednih zbrala ekipo.

Sobočani so prvi zagrozili, ko je od daleč poskusil Matic Maruško in žogo poslal malo čez vrata Nafte. V 13. minuti je Borna Proleta streljal s 13 m, vratar Nafte je odlično branil.

Navijači Mure. Foto: www.alesfevzer.com
Navijači Mure. Foto: www.alesfevzer.com

Amadej Maroša je bil naslednji, ki je pri Muri neuspešno streljal, Nafta pa je po 15 minutah začela pogumneje igrati, vendar je bil domači Almin Kurtović tisti, ki je spet prišel do strela.

Lendavčani so se potem prebudili, v 39. minuti je s strelom od blizu Szabolcs Szalay skušal presenetiti vratarja Mure s strelom od blizu, a mu to ni uspelo.

V drugem polčasu je po petih minutah spet streljal Kurež, takrat je zgrešil z roba kazenskega prostora.

V 51. minuti je Gal Kurež streljal z vrha kazenskega prostora, žoga je končala nekaj cm ob levi vratnici. V 59. minuti je Mura povedla z golom Matica Maruška - po podaji iz kota je dvakrat prišel do odbitka, po drugem pa je uspel zatresti nasprotno mrežo.

Kljub vodstvu je trener domačih Tonči Žlogar posegel v napadalni del ter na igrišče poslal najodmevnejšo poletno okrepitev Daria Vizingerja. A se tudi po tem vstopu ni posebej iskrilo, je pa Mura dobro nevtralizirala Nafto, ki je bila kljub malce odločnejši igri dokaj nemočna.

Curcio Kopru prinesel zmago
Tekma Kalcer Radomlje - Koper se je začela z zamudo, saj je primorska ekipa zaradi zastojev na stadion prispela pozneje od predvidenega.

V prvem polčasu si nobena izmed ekip ni priigrala resnejše priložnosti. Radomljani so imeli dva strela v okvir vrat - Stjepan Davidović je v 29. minuti meril z roba kazenskega prostora, še bolj nevaren je bil poskus Nina Kukovca z glavo.

Novinec Felipe Curcio je zadel za zmago Kopra proti Kalcerju. Foto: www.alesfevzer.com
Novinec Felipe Curcio je zadel za zmago Kopra proti Kalcerju. Foto: www.alesfevzer.com

Tudi uvod drugega polčasa ni prinesel kakšne resne nevarnosti.

Sorodna novica Olimpija v novo sezono z zmago nad Primorjem

V 75. minuti pa so Koprčani sprožili prvi strel v okvir vrat. Po kotu je najprej z volejem poskusil Wisdom Sule, domači so strel blokirali, žoga pa se je odbila na levo stran kazenskega prostora do Felipeja Curcia, temu pa iz bližine ni bilo težko zadeti za 1:0.

Le tri minute pozneje bi lahko gostitelji izenačili, ko je pred golom poskusil Gaber Dobrovoljc, a je meril v vratarja Metoda Jurharja. Radomljani so v izdihljajih tekme neuspešno skušali izenačiti.

Nova prvoligaška sezona se je začela v petek, ko je Olimpija z 2:0 premagala Primorje. Uvodni krog se bo končal v nedeljo, ko bodo v akciji vsi klubi, ki so letos že igrali v Evropi. Maribor bo gostil Domžale, Celje pa bo igral z Bravom.

Prva liga, 1. krog

KALCER RADOMLJE – KOPER 0:1 (0:0)
250; Curcio 75.

Sodnik: Damjan Novarlić (Maribor)

Minimalna zmaga Kopra za uvod v novo sezono

MURA – NAFTA 1903 1:0 (0:0)
4100; Maruško 59.

Sodnik: David Šmajc (Kranj)

Mura dobila prekmurski derbi

Nedelja ob 17.30:
MARIBOR – DOMŽALE

Ob 20.15:
CELJE – BRAVO KOSTEL


Že odigrano:
OLIMPIJA – PRIMORJE eMUNDIA 2:0 (1:0)
1500; Boultam 44., Kojić 65.
Sodnik: Mateo Tozan (Spodnje Škofije)

Zadetka s tekme Olimpija - Primorje eMundia

Lestvica