Matej Mavrič je v slovenski prvi ligi že igral za dva primorska kluba Primorje in Gorico, zdaj pa bo zaigral še za Koper. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Matej Mavrič je v slovenski prvi ligi že igral za dva primorska kluba Primorje in Gorico, zdaj pa bo zaigral še za Koper. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Prekaljeni 33-letni Mavrič se je po sedmih letih igranja v tujini (Molde/NOR, Koblenz/NEM II in Kapfenberg/AVT) vrnil v domovino in to skorajda domov, saj je doma iz Pirana.

Matej Mavrič Rožič je za slovensko nogometno reprezentanco zbral 37 nastopov, pri čemer je dosegel tudi en gol. Predvsem kot uporaben rezervist je bil Mavrič član slovenske izbrane vrste kar deset let, toda na zadnje akcije zaradi poškodbe in poznejšega neigranja v Avstriji pa ni bil več vpoklican.

Koprčani so uradno podpisali tudi triletno pogodbo z nekdanjim "murašem" Mitjo Lotričem, ki je na pripravljalnih tekmah že dokazal svoj občutek za gol. Napadalni vezist mladinske reprezentance velja za enega najobetavnejših nogometašev v Sloveniji.

Koper je v ponedeljek na prijateljski tekmi na Bonifiki pred 800 gledalci izgubil proti Crveni zvezdi z 0:2. Zvezda je prejšnji teden izgubila proti Olimpiji (3:0) in Krškemu (2:1).

Kelhar iz Turčije v Azerbajdžan
Pred tednom dni je nov klub dobil tudi občasni slovenski reprezentant Dejan Kelhar. Iz Turčije, kjer je spomladi igral za izpadli Samsunspor, se 28-letni branilec seli v Azerbajdžan, kjer je dveletno pogodbo sklenil s klubom Gabala. Kelhar je bil zadnja leta občasno vpoklican v reprezentanco, za Slovenijo pa je zbral dva nastopa, zadnjega konec maja na prijateljski tekmi z Grčijo.